Annonce

Annonce

Helt almindelig fucked up


1. juli 2024

Forfatter:
Maria Dressler, Camilla Obel
Forlag:
Frydenlund
Udgivelsesår:
2024
Sidetal:
255
Pris:
300
ISBN:
9788772162614
Helt almindelig fucked up

Læs omtalen af "Helt almindelig fucked up" under annoncen ...


Annonce

"Når vores børn kan være allersværest at holde af, er det netop der, de har mest brug for at mærke, at vi elsker dem!"

Dette citat indleder bogen "Helt almindelig fucked up - hvordan vi forebygger misforståelser af børn, mindsker skam og øger trivslen". Der er ingen tvivl om, at mange børn i dag føler sig stressede og skamfulde. De er i tvivl, om de er gode nok, og de viser det på forskellige måder. Nogle børn nægter at forlade deres værelse, andre vil kun game. Nogle græder, andre slår. Nogle stopper med at sove, andre med at spise. I bogen "Helt almindelig fucked up" tages der afsæt i det, der er ens for alle børn på tværs af alt det, der også er forskelligt.

Bogen er inddelt i 5 dele:

Del 1. Børnelivets grundbetingelser. Her kan du blandt andet læse om betydningen af kærlighed og tryghedsskabende omsorg. Børns forskellige udtryk for mistrivsel. Voksentolkninger af børnenes udtryksformer. Presset fra vurderingskulturen. Børns forkerthedsfølelser og skam.

Del 2. Børn og unges familieliv. Her kan du blandt andet læse om forbindelsen mellem forældre og barn. Konflikter i familien og hvordan vi reparerer dem. Betingelser for familier, når voksne og børn reagerer på samme strukturelle betingelser. Ubalance i børns søvn og spisning.

Del 3. Børn og unges liv udenfor familien. Her kan du blandt andet læse om forbindelsen mellem professionelt omsorgsgivende voksne og børn. Institutioners betingelser for at skabe trygge relatione, og børns reaktioner på betingelser, scoremapper og klassemøder, samt når professionelle løsninger skaber problemer for de professionelle.

Del 4. Et sammenhængende børneliv. Her kan du blandt andet læse om samarbejdet mellem skole, institution og hjem. Det er bedst, når det hele hænger sammen, og bogen beskriver, hvordan et tillidsfuldt samarbejde kan være med til at skabe et trygt barn.

Del 5. Konkrete metoder i samarbejdet med børn og unge - HAFU-metoderne. Det vil sige skamreducerede metoder og toleranceudvidende metoder. Vi skal regulere stress og skam for at balancere vores alle sammens 'helt-almindelige-fucked-up-hed'.

Vi skal hjælpe vores børn og unge til at hvile i, at det er helt normalt at være lidt fucked up engang imellem.

Bogen "Helt almindelig fucked up" er skrevet til alle børns vigtige voksne - hvad enten du er forældre, lærer eller pædagog, men også alle andre, der ønsker at forstå, hvorfor børn og unge reagerer, som de gør, hjælpe dem med at forstå deres adfærd og blive inspireret til, hvordan man som voksen kan øge børnenes generelle trivsel.

"Tag børn alvorligt, ikke bogstaveligt".

Om forfatterne
Maria Dressler: Uddannet psykolog
Camilla Obel: Uddannet lærer og terapeut

Maria og Camilla har arbejdet sammen i ca. 15 år. De driver i dag HAFU - Institut for liv, og de er selv "Helt Almindeligt Fucked Up". I HAFU mødes alle ligeværdigt og på en tydelig og ærlig måde i en ramme af omsorg og ordentlighed. Det er vigtigt, at ingen føler sig forkerte, som gæster i HAFU.

HAFU tilbyder forskellige forløb for både børn, unge, voksne. De afholder foredrag og kursusdage og tilbyder også uddannelse. Du kan læse mere på hafu.nu.


Annoncer

Sponsorerede artikler

BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump

BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Denne måneds præmie: Vind kreativt legetøj til dit barn!

Værdi 520,-

tilmeld

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for svar om valg af skole. Som altid er du utrolig dygtig til at "stille skarpt & zoome ind". Det er en gave!

kh Lene


Annonce