Annonce

Annonce

Børns mentale sundhed - når nervesystemet er på overarbejde


25. juni 2024

Forfatter:
Pernille Thomsen
Forlag:
Gads Forlag
Udgivelsesår:
2022
Sidetal:
96
Pris:
149
ISBN:
9788712068679
Børns mentale sundhed - når nervesystemet er på overarbejde

Læs omtalen af "Børns mentale sundhed - når nervesystemet er på overarbejde" under annoncen ...


Annonce

Flere og flere børn og unge oplever et nervesystem på overarbejde. De har ondt i maven, sover dårligt, ryster, har svært ved at få vejret, eller har måske ikke lyst til at komme i skolen. Bogen Børns mentale sundhed - når nervesystemet er på overarbejde giver dig en nem og forståelig forklaring på, hvordan et presset nervesystem påvirker kroppen.

Bogen Børns mentale sundhed indledes med en beskrivelse af stress, og hvordan et nervesystem, der er overaktivt i en længere periode, kan udløse stress. Bogen har en naturvidenskabelig tilgang og beskriver f.eks. hvordan adrenalin, noradrenalin og kortisol påvirker hjernen og nervesystemet. Bogen beskriver også, hvordan psyke og krop hænger sammen (psykosomatisk), og man får en meget fin beskrivelse af hjernen, opbygningen, hjernens funktioner osv. Alt sammen beskrevet på en enkel og klar måde, så man forstår, hvordan hjernens forskellige dele arbejder. Forfatteren sætter fine billeder på, som letter forståelsen f.eks. er frontallapperne "direktøren", hypothalamus "startknappen", amygdala "myggen" og hippocampus "søhesten".

Du kan også finde meget fine eksempler på, hvordan spejlneuroner virker, og få en fornemmelse af, hvorfor nogle børn f.eks. bliver meget påvirket af en kollektiv irettesættelse i klassen, eller af at en gruppe af børn slås. Selvom dit barn ikke nødvendigvis har gjort noget forkert, eller ikke er direkte involveret i en slåskamp, så kan barnets nervesystem blive tændt, og det kan gøre, at barnet f.eks. ikke vil i skole.

Bogen Børns mentale sundhed - når nervesystemet er på overarbejde giver dig også praktiske råd og eksempler på, hvordan du kan hjælpe dit barn. Du kan læse om søhestemad, som er en bio-psyko-social indsats. Dit barns søhest (hippocampus) skal fodres - blandt andet gennem fysisk aktivitet, berøring og vejrtrækning, så dit barns nervesystem bliver beroliget.

I bogen er der fokus på særlige problemstillinger: Børn med angst og ængstelighed, børn på autisme-spektret, og børn med ADHD - og der gives meget konkrete forklaringer og råd til, hvordan du som voksen kan hjælpe og berolige dit barn.

Som forfatteren selv skriver, så har "denne bog taget grundtrækkene fra en meget kompliceret neurofysiologisk viden, og forenklet dem så meget som muligt". Der findes meget litteratur, hvor du kan læse meget mere uddybende, men dette er en rigtig fin bog, som giver dig en indføring i, hvad det betyder at have et overbelastet nervesystem, og hvordan du kan hjælpe dit barn.

Bogen henvender sig til forældre, lærere, pædagoger, sygeplejersker, ergoterapeuter, fysioterapeuter, socialrådgivere, læger, psykologer og alle andre, som gerne vil have indsigt i, hvad et overbelastet nervesystem gør ved et barn.

Om forfatteren
Pernille Thomsen er socialpædiatrisk fysioterapeut, master i sundhedspædagogik og ekstern lektor ved fysioterapeutuddannelsen. Pernille arbejder til daglig på egen klinik, hvor der kommer børn med bl.a. stress, autisme og ADHD, angst og spiseforstyrrelser.
Sammen med psykolog Charlotte Bjerregaard har Pernille udgivet bogen "Du skal huske at fodre din søhest" (2017).
Bogen er illustreret med tegninger af Thomas Hjorthaab.


Annoncer

Sponsorerede artikler

Tænk forebyggelse, når du skifter ble – og undgå rød numse

Hudproblemer hos de små er desværre et udtalt problem, men ved at bruge korrekt og forebyggende hudpleje ved hvert bleskift kan du skånsomt, naturligt og nemt undgå, at din baby får rød numse.

Derfor får blebørn nemt røde numser
Hvis din baby har rød numse, er du ikke alene. ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Jeg vil gerne, som så mange andre, takke dig for en helt usædvanlig god brevkasse. Som bosiddende i England har det betydet rigtig meget for mig at finde svar på dette og hint derhjemmefra. Jeg kan rigtig, rigtig godt lide din kærlige holdning til tingende, og det har virkelig hjulpet mig meget at læse dine omhyggelige svar.

Mange kærlige hilsner
Sanne, mor til dreng 5 måneder


Annonce