GUIDE til sprogarbejdet i dagtilbud
17. maj 2024

Læs omtalen af "GUIDE til sprogarbejdet i dagtilbud" under annoncen ...
Børns sprog kommer ikke af sig selv, men udvikler sig i samspil med andre. Og det er vigtigt, at vi voksne understøtter de naturlige og komplekse processer i sprogudviklingen.
Bogen GUIDE til sprogarbejdet i dagtilbud har fokus på sproglige læringsmiljøer og sprogarbejde med mindre grupper af børn. Bogen viser dig, hvordan du som voksen - f.eks. dagplejer eller pædagog - kan understøtte sprogmiljøet med indretningen af rum og legeområder, der stimulerer og udfordrer barnets sprogverden.
Bogen giver dig viden om børns sprogudvikling og beskriver, hvordan du opbygger et solidt sprogligt læringsmiljø, laver sprogvurderinger og brugbare handleplaner i samarbejde med logopæder og forældre.
GUIDE til sprogarbejdet i dagtilbud bygger på aktuel forskning og er fyldt med sprogstimulerende aktiviteter og lege, sprogstrategier og fokuspunkter, som er lette at indarbejde i dagligdagen.
Bogen er bygget op omkring følgende seks fokusområder:
1. Kend børnenes nærmeste udviklingszone
2. Lav en brugbar handleplan
3. Hav fokus på den gode dialog
4. Lav spændende aktiviteter
5. Prioritér legen
6. Indret et godt sprogmiljø
Bogen henvender sig til alle faggrupper, der arbejder med børn i dagtilbud - pædagoger, dagplejere, logopæder, vejledere og studerende på pædagoguddannelsen.
Af samme forfatter findes også:
Milepæle i barnets sprog - gode råd og idéer til at støtte barnets sprogudvikling
Om forfatteren
Laura Rønne Basse er cand.mag. i audiologopædi og arbejder som underviser og konsulent ved Københavns Professionshøjskole. Her uddanner hun kommende sprogvejledere og logopæder og samarbejder med pædagoger i praksis om at udvikle sproglige læringsmiljøer i høj kvalitet.
Hun er især optaget af, hvordan man kan skabe deltagelsesmuligheder og udvikling for børn i udsatte positioner ved hjælp af fokus på sprog og kommunikation.
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.