Omega-3 og amning
17. oktober 2009
Omega-3 fedtsyrer er sunde fedtsyrer, som især findes i fede fisk.
Omega-3 er meget vigtigt for udviklingen af spædbarnets nervesystem og hjerne, synssansen og de kognitive færdigheder (indlæringsevne og hukommelse) og undersøgelser viser at indtag af fisk og omega-3 tilførelsen til barnet via modermælken har stor betydning helt op til barnets 2 års alder.
Et for lavt indtag af fisk og dermed omega-3 fedtsyrer er også sat i forbindelse med forringet finmotorik og en ufuldstændig neurologisk udvikling hos barnet. Det er derfor vigtigt, at du husker at spise fisk når du ammer.
Hvis du ...
... spiser 200-300 g. fisk om ugen, så er fedtsyrerne altid tilgængelige for dit barn og vil naturligt blive videregivet fra dig til dit barn via modermælken.
Indtag af fisk under amning har en anden vigtig rolle - det påvirker barnets smagspræferencer.
Det du spiser, påvirker ikke kun mælkens indhold af forskellige næringsstoffer, men påvirker også smagen af mælken. Det vil sige, at jo mere varieret du spiser, jo mindre kræsen bliver dit barn og blandt andet fisk giver god smag til mælken.
Du kan altså have indflydelse på dit barns lyst til at spise fisk, ved at indtage fisk når du ammer.
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.