Amning
27. februar 2013
Sundhedsstyrelsen anbefaler at børn ammes sålænge som muligt. Helst fuldt ud til de er 6 måneder gamle og delvist frem til 12 måneders alderen eller længere, hvis mor og barn ønsker det.
Brystmælk er nøje afstemt til barnets forskellige behov og modermælk indeholder vigtige antistoffer, som beskytter det lille barn mod infektioner. Det tager tid at etablere en amning, for de fleste tager det ca. tre uger, men der kan gå op til 6 uger før mælkemængden har afstemt sig efter barnets behov.
Børn fødes med en sutterefleks og vil, hvis de kort efter fødslen placeres på moderens mave, selv finde frem til brystet og begynde at sutte. Hvis barnet skiftevis bliver ...
... lagt til begge bryster, vil barnet stimulere til mælkedannelse på begge sider. Senere i ammeforløbet er det vigtigt at barnet dier og ”tømmer” et bryst af gangen, for at få den federe mælk med ud. Den fede mælk ligger bagest i mælkekirtlerne, den er vigtig for barnets mæthedsfølelse og er med til at give barnet ”elastikker” på arme og ben.
Det er vigtigt at amme med forskellige ammestillinger, da barnet derved stimulerer brystet hele vejen rundt og også ”tømmer” brystet bedre.
Desuden er det vigtigt at man som mor får tilstrækkeligt med ro og hvile. Hvis du som mor ikke er afslappet, eller hele tiden bliver forstyrret i amningen, så bliver mælkemængden mindre.
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.