Annonce

Annonce

Ny forskning: 6årige afviser ofte mad med klumper, kerner og frugtstykker


5. juli 2024


Et nyt studie fra det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet​, Københavns Universitet, viser, at især de 6årige børn ofte kan virke ekstra kræsne og afvise mad på grund af madens tekstur. De vil undgå knas i peanutbutter, bær i marmeladen og frugtstykker i yoghurten. 



I studiet har forskerne bedt 485 børn i alderen 5-12 år om at vælge mellem seks forskellige fødevarer med og uden klumper, kerner og frugtstykker. Fødevarerne var brød, appelsinjuice, peanutbutter, jordbærmarmelade, yoghurt og tomatsuppe. Forskerne viste børnene tegninger af fødevarerne med- og uden klumper og bad dem vælge imellem dem.



Her valgte de 6årige børn i 76 procent af tilfældene fødevarerne uden klumper, hvilket var den højeste andel på tværs af aldersgrupperne. For at undersøge hvor ...


Annonce

... præcise børnenes svar var, har forskerne også brugt ægte brød, appelsinjuice osv. i andre studier, som de kunne sammenligne og bekræfte undersøgelsens svar med. 



At børn generelt ikke er glade for alt for mange klumper i maden, er der sikkert mange, der kan nikke genkendende til. Men det er første gang, at et videnskabeligt studie kobler denne madpræference til en specifik aldersgruppe, nemlig de 6årige. 



Studiet viser også, at børns madpræferencer modnes med alderen, og at lysten til at spise med med klumper gradvist øges i 7-12 års alderen. At særligt de 6årige har en "anti-klump-fase" kan være frustrerende for forældre, men det ændrer sig ofte igen.



Studiet er udgivet her



Bedste hilsner



Helen



Annoncer

Sponsorerede artikler

Tænk forebyggelse, når du skifter ble – og undgå rød numse

Hudproblemer hos de små er desværre et udtalt problem, men ved at bruge korrekt og forebyggende hudpleje ved hvert bleskift kan du skånsomt, naturligt og nemt undgå, at din baby får rød numse.

Derfor får blebørn nemt røde numser
Hvis din baby har rød numse, er du ikke alene. ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Så er jeg tilbage i klubben igen, for nu er barn nummer to kommet til, og med ham nye udfordringer, for ingen børn er jo ens ;-) Og jeg trænger til lidt professionel hjælp fra en sundhedsplejerske, der ikke er bange for at have en mening.

Hilsen mor til to drenge


Annonce