Fri for Mobberi er Danmarks mest udbredte antimobbeprogram. Fri for Mobberi er udbredt i 60% af alle vuggestuer og dagplejere, 62% af alle børnehaver, og 46% af alle skoler og SFO´er.
Fri for Mobberi er et forebyggende antimobbeprogram til 0-9 årige børn, fagfolk og forældre, som Mary Fonden og Red Barnet står bag.
Fri for Mobberi giver dig redskaber til at forebygge mobning og skabe trygge børnefællesskaber. Det er vigtigt, at alle børn føler, at de:
- Er værd at lege med
- Er gode nok, som de er
- Har en følelse af at høre til
Fri for Mobberi har en række materialer og aktiviteter målrettet det pædagogiske arbejde med børns sociale kompetencer og trivsel i dagpleje, vuggestue, børnehave og indskoling (0.-3. klasse).
I denne uge (uge 44) har Fri for Mobberi Toleranceuge.
Plads til forskellighed
I Fri for Mobberi defineres tolerance ved at se og acceptere forskelligheder i børnegruppen og behandle hinanden som ligeværdige. De handler om at kunne se hinandens forskelligheder ind i fællesskabet og se styrken i dem, vi er hver især.
Det er en børnerettighed at have lov at være den, man er - så længe man ikke krænker andres ret til at være dem, de er.
Alle mennesker er forskellige. Det er godt, for så kan alle være dem, de er. Vi skal fejre vores forskelle, for så er der ingen, der behøver føle sig anderledes eller forkert.
Hvor ville det være kedeligt, hvis alle var ens...
Et tolerant fællesskab forebygger mobning
Mobning opstår i grupper, hvor mistillid og lav tolerance præger de sociale relationer. Forebyggelse af mobning kræver derfor, at man fordrer det modsatte, og at gøre børnene trygge i deres fællesskaber.
Når børn føler sig som en accepteret og værdifuld del af et fællesskab, hvor tolerancen er høj, og der er plads til alle, så ...