Annonce

Annonce

Skolebarn med diabetes


31. august 2022


De fem regionale Steno Diabetes Centre i Danmark har i et t​æt samarbejde med sygeplejersker og læger fra diabetesambulatorier, lærere, pædagoger og andre skoleansatte, samt forældre, etableret hjemmesiden "diabetes i skolen". Hjemmesiden bliver financieret af de fem Steno Diabetes Centre og Novo Nordisk Fonden.



Når et barn begynder i skole eller SFO eller vender tilbage efter at have fået konstateret diabetes, så er det en ny situation for både barn, forældre, lærere og pædagoger. Det er vigtigt, at alle ved, hvad diabetes handler om, og at alle kan reagere og hjælpe barnet, når det er nødvendigt, så barnet kan få så naturlig en hverdag som muligt og deltage på lige fod med alle de andre børn.



Børn har naturligt svært ved at kende kroppens signaler og reagerer derfor ikke altid på, at deres blodsukker bliver for lavt eller for højt. Barnets forældre ved ofte mere om sygdommen, og de kan også reagere hurtigt, fordi de kender deres barn rigtig godt - men forældrene er ikke med barnet i skole eller på SFO. Derfor er det vigtigt at de lærere og pædagoger, der er omkring barnet, bliver klædt på til at kunne reagere og hjælpe.



Diabetesforeningen anbefaler, at alle børn med diabetes får tilknyttet en fast koordinator i skole og på SFO, der tager ansvar for at passe barnets diabetes. Det er ofte først i 11-12 års alderen, at børn begynder at kunne blive selvhjulpne og passe deres ...


Annonce

... diabetes, indtil da har barnet krav på støtte.



En ny undersøgelse lavet blandt 524 grundskoler viser, at det er en kompleks og ressourcetung opgave at løse for kommuner, skoler og forældre. Derudover viser undersøgelsen, at over en tredjedel af skolerne ikke føler sig tilstrækkeligt klædt på til at kunne hjælpe de elever, der har type 1 diabetes. Hjemmesiden "diabetes i skolen"  vil derfor være en vidensportal, hvor ansatte på landets grundskoler kan finde viden, når de har en elev med type 1-diabetes. Portalen giver både viden om, hvordan diabetes påvirker barnets hverdag - og også hvordan man skal reagere, hvis barnet f.eks. får for højt blodsukker eller glemmer at tage sin insulin.



Der er på hjemmesiden 3 vidensniveauer:



- Det hurtige vidensniveau, der er for ansatte på skolen, som kan møde en elev med diabetes. Læsetid ca. 15 minutter.



- Det gode vidensniveau, der er for dig, der ofte selv underviser eller møder en elev med diabetes. Læsetid ca. 45 minutter.



- Det dybdegående vidensniveau, der er for dig, der er kontaktperson, klasselærer eller har et særlig ansvar for en elev med diabetes. Læsetid ca. 75 minutter.



På hjemmesiden "diabetes i skolen" finder du også forskelligt materiale, video'er og nyttige links.



Læs mere på diabetesiskolen.dk



Bedste hilsner



Helen



Annoncer

Sponsorerede artikler

Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste

Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusinde tak for dit svar på mit sidste brev vedrørende min dreng. Det varmede at blive mødt med forståelse og indsigt – i forhold til lige netop den problematik vi var i på daværende tidspunkt.

Venlig hilsen
Mor til dreng på 3 år


Annonce