10. november 2020
Fødevarestyrelsen skriver: Furan er et kemisk (smags) stof, som let fordamper, og som dannes naturligt i varm mad, kaffe og kornbaserede madvarer. Der er især fundet indhold af furan i kaffe samt i færdigretter med kød og grøntsager i glas, på dåse og tube. Furan findes kun i lavere mængder i færdiglavet grød og frugtmos.
Småbørn kan være særligt udsat fordi de spiser meget i forhold til deres kropsvægt. Du kan trygt købe færdiglavet mad som f.eks. lasagne, musaka og spaghetti til din baby. Fødevarestyrelsen anbefaler dog, at indtaget af furan begrænses ved at tage denne type færdiglavet babymad ud af glasset eller tuben, og ...
... varme det let op til ca. 40 grader. Opvarmning anbefales også, hvis du f.eks. selv har lavet lignende mad til baby på frost i lukket emballage. Studier har vist, at indholdet af furan i maden falder, når færdigmaden varmes op under omrøring til ca. 40 grader.
Dyrestudier viser forhøjet risiko for leverskade og leverkræft ved højt indtag af furan. Spiser du som en gennemsnitlig forbruger, er der ikke grund til bekymring.
Du kan læse mere om furan i færdigmad på fødevarestyrelsens hjemmeside her
Bedste hilsner
Helen
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Læs mere her