Annonce

Annonce

D-vitaminmangel øger risikoen for skizofreni


14. december 2018


Forskning viser, at nyfødte med mangel på D-v​itamin har 44 procent større risiko for at få skizofreni senere i livet. Det skriver dr.dk i dag. 



Det er forskere fra blandt andet Aarhus Universitet, der er en del af forskerholdet bag den nye undersøgelse. Forskningen er baseret på undersøgelser af 2602 børn født mellem år 1981-2000, og forskningen viser, at op til 8 procent af alle skizofreni-diagnoser i Danmark kan skyldes mangel på D-vitamin hos moderen. 



Det er især i forbindelse med udviklingen af det ufødte barns hjerne ...


Annonce

... og i de første leveår, at D-vitamin er særlig vigtigt. Man kan ikke bare give D-vitamin senere hen, når en skizofreni diagnose stilles. 



Undersøgelsen viser, at mangel på D-vitamin øger risikoen for skizofreni med 44 procent. Men da skizofreni er en sjælden sygdom, så øges risikoen fra ca. 1 procent til knap 1.5 procent. At man har været i D-vitaminunderskud som foster eller lille er altså ikke ensbetydende med, at man får skizofreni.



Alle gravide i Danmark og alle børn under 2 år anbefales et dagligt tilskud af D-vitamin. 



Annoncer

Sponsorerede artikler

BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump

BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak. Jeg tænker tit på, at jeg i dine svar bliver betrygget i, at jeg ser rigtigt - jeg har et barn, som har et stort tryghedsbehov.

Det er som om at der for tiden er en trend der går på, at vi skal lave 'godnat og sov godt' på vores børn, sætte dem i skammekrog (eller tænkeboks eller hvad man kalder dem) når de ikke gør som vi vil have de skal gøre. Mon det er alle de tv udsendelser om nannys der redder verden for en familie, hvor alt er gået galt, som har tændt op under de ideer?

Hvor er det ærgeligt, at vi skal blive sådan i tvivl om, at det vores instinkt fortæller os om vores børn. Og hvor er det bare fantastisk rart, at du i dit virke hjælper, støtter og betrygger os, som har brug for at blive bekræftet og rådgivet i en retning, som vi kan være med på uden at hjertet bløder.

Tak for det!

Kærlig hilsen
Mor.


Annonce