Annonce

Annonce

Donormælk - du kan sælge din modermælk


23. juni 2022


For børn der bliver født før tid, er m​odermælk særlig vigtigt. Det samme gælder syge spædbørn, der af forskellige årsager er indlagt på børneafdelingen. Modermælken er med til at sikre det lille barns overlevelse og hjælper det lille barn med at vokse, trives og udvikles.



Det for tidligt fødte barn vil i begyndelsen ofte få modermælken gennem en sonde - og barnet har brug for en anden kvindes mælk, indtil barnets egen mor begynder at producere mælk nok til barnet. 



Derfor - har du ekstra meget modermælk, og har du lyst til at hjælpe andre børn og deres mødre, så vil det være en god idé, at du sælger din mælk. 



Hvor skal jeg henvende mig?



Du kan henvende dig til Kvindemælkscentralen på Hvidovre Hospital:



Tfl.: 38 62 21 40 mellem kl 8-14.00



eller til Mælkebanken på Aahus Universitetshospital:



Tlf.:  30 70 51 46 mellem kl 7.30-12.00 (åbent mandag, onsdag, fredag og lørdag)



eller til Donormælkscentralen Aalborg Unidersitetshospital:



Tlf.: 97 66 34 54 mellem kl. 9.00-14.00 (mandag til fredag). Aalborg Universitetshospital har en donormælkscentral, som modtager donormælk fra mødre med børn, som er indlagt på neonatalafsnittet. Den mælk, som donormælkscentralen modtager, er overskydende modermælk, der er udmalken på Neonatalafsnittet i de første 8 uger efter fødslen. 



Henvend dig inden for de første 8-10 uger



Den mælk, du producerer de første 8-10 uger efter fødslen, er særligt proteinholdig og næringsrig. Jo ældre dit barn bliver, jo mere vil mælken ændre sammensætning, og for det for tidligt fødte og syge barn er især mælken fra de første uger vigtig.



Bor du på Sjælland, kan du godt levere mælk til Kvindemælkscentralen på Hvidovre, selvom dit eget barn er ældre end 10 uger, men da skal du være igang med at levere. Leverer du mælk ...


Annonce

... til Skejby, vil du kun kunne levere de første 8 uger.



Undersøgelse af dig



Før du kan begynde at levere mælk, skal det sikres, at du er fuldstændig sund og rask. Derfor vil du  skulle deltage i en samtale, hvor du skal svare på specifikke spørgsmål. Det kan foregå på sygehuset eller over telefonen, og du skal også have taget nogle blodprøver. Der vil blandt andet blive taget prøver for HIV, Hepatitis, og man vil også sikre sig, at din blodprocent er, som den skal være. 



Du må ikke være ryger, du må ikke tage medicin - heller ikke p-piller.



Dit eget barn har førsteret



Det er naturligvis vigtigt, at du sikrer dit eget barn førsteret til din mælk. Derfor anbefales det, at du ikke begynder at levere mælk til andre børn, før amningen er etableret. Og sundhedsplejersken vil naturligt holde øje med, at dit eget barn trives godt og får sit behov for mælk tilfredsstillende dækket.



Når du leverer mælk til andre børn, skal du have mindst 200 ml mælk i overskud i døgnet.



Afhentning og betaling af mælk



Hvis du bor på Sjælland, så vil din mælk blive afhentet, hvor du bor og blive bragt ind til kvindemælkscentralen. Afhentning sker normalt en gang om ugen.



Bor du på Fyn og i Jylland skal du selv aflevere mælken til sygehuset. 



Du vil få præcis vejledning i, hvordan du malker ud og opbevarer din mælk, ligesom du vil få udleveret flasker, som er beregnet til opbevaring af modermælken. Du skal dog selv anskaffe dig en brystpumpe eller malkemaskine.



Prisen for modermælk følger fødevareprisindekset - i øjeblikket får du 196 kr. pr. liter mælk, du sælger til Kvindemælkscentralen i Hvidovre. Du skal svare B-skat af beløbet, og det bliver sat ind på via Nem-konto.



Modermælk er fantastisk - og til glæde for mange børn, ikke nødvendigvis kun dit eget!



Bedste hilsner



Helen



Annoncer

Sponsorerede artikler

Olívy - meget mere end bleskift

Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen!

Jeg vil blot sige dig tusind tak for din hjælp. Min egen sundhedsplejerske synes jeg ikke er til at snakke med, så det er en stor trøst at kunne vende sig til dig og din brede viden. Jeg tror at du kender mig og min søn bedre end hun gør.

Jeg er særlig glad for dine hurtige svar, når jeg ikke har formået at formulere mit problem så jeg har været nød til at spørge igen...

Det er rart at have dig i baghånden og jeg har anbefalet dig til alle de nybagte mødre jeg kender.

Tak!!


Annonce