Fisk og børn
3. februar 2015
Det er vigtigt at børn tilbydes fisk. Gerne flere gange om ugen, det vil sige næsten hver dag til frokost og et par gange til aftensmad.
Det er vigtigt at børn tilbydes forskellige typer af fisk. De fede fisk er især laks, sild og makrel. De mere magre fisk er skrubbe, rødspætte, sej og torsk. Fisk er rige på næringsstoffer som D-vitamin, selen og omega-3-fedtsyrer, som er meget vigtige for udviklingen af barnets hjerne.
Er dit barn mellem 0-14 år, er det vigtigt, at du styrer uden om de store rovfisk, og du ...
... skal være særligt opmærksom på tun.
Rovfisk er:
•Helleflynder
•Sværdfisk
•Sildehaj
•Gedde
•Aborre
•Sandart
•Oliefisk
•Escolar
•Rokke
•Tun
Børn under 3 år bør ikke spise hverken tunbøffer eller tun fra dåse. Et lille indtag kan give barnet for meget kviksølv.
Børn over 3 år kan spise op til 1 dåse tun om ugen, men de bør undgå dåser med hvid tun eller albacoretun, som har et højere indhold af kviksølv.
Børn kan fra 6 mdr´s alderen tilbydes fisk i grøntsagsmos. Fisken bør koges eller laves i ovnen.
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide: Undgå uønsket kemi i dit barns mad
De gode råd er mange, og som forældre kan det være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. Derfor har Fødevarestyrelsen samlet de vigtigste anbefalinger til at undgå uønsket kemi, så du hurtigt kan få et overblik over hvilke fødevarer, du bør være opmærksom på.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.