Annonce

Annonce

Brev:

Autisme? Del 6


18. juli 2023

Kategori:
Alder:
19 mdr.

Autisme? Del 6

Kære Helen

Jeg skriver nu til dig igen, da jeg har brug for at dele nogle detaljer om min datters udvikling.

Som jeg skrev til dig i mit sidste brev, er der sket rigtig meget med min datters udvikling på blot halvanden måned. Hun er f.eks. blevet mere social. Da jeg hentede hende forleden, var hun i fuld gang med at lege “borte-borte-tit-tit” med en jævnalderende pige. Hun er generelt blevet langt bedre til at kopiere både børn og voksnes adfærd, og hun er blevet mere smilende og opsøgende, når vi møder folk på vores vej. Hun både smiler, fjoller og indimellem vinker.

Hun leger også rigtig fint: putter dukker op i dukkevognen, “hælder” fra legertøjskanden, imens hun sætter lyd på og vil gerne pege i bøger. Hun sætter sig ofte op på mit skød med en bog. Derudover er hun begyndt at kunne hjælpe med at dække bord, putte tøj i vaskemaskinen og tørre bordet af. Hun er også så småt begyndt at danse til musik, og der kommer flere og flere lyde på hende. Dog siger hun endnu ikke ord.

Vi oplever dog, at hun kommunikerer og udtrykker sig. Indimellem synes jeg dog, at det virker til, at hun snakker og griner med sig selv, hvilket igen gør mig en smule urolig for ...


Annonce

... autisme. Hun sidder f.eks. ofte inde i sin seng, når hun er puttet, og pjatter og griner med sig selv. Derudover oplever jeg endnu ikke, at hun peger. Hun kan sagens følge min opmærksomhed, og hun reagerer oftest på navn og når vi kalder på hende fra et andet rum, men hun peger endnu ikke udover i bøger, hvor det oftest er min finger hun bruger til at pege med. Burde hun pege? Jeg er begyndt at blive bevidst om selv at pege, når vi f.eks. går tur. Noget jeg muligvis ikke tidligere har haft fokus på. Hun peger aldrig selv på de ting, vi går forbi. Sidder bare og kigger, og er tydeligt optaget af alt omkring hende. Følger mennesker og biler med sit blik, og jeg sætter ord på imens.

Øjenkontakten bliver bedre og mere naturlig. Indimellem virker hun dog stadig selektiv - f.eks. inden sengetid eller sommetider under spisning.

Min datter er derudover ikke en “puttefis”. Hun vil indimellem gerne sidde på skød, hvor hun tydeligt nyder at bliver nusset. Hun kommer indimellem også og opsøger kram, men det sker ikke ofte. Kun når, vi kommer hjem eller hun skal trøstes. Hun vil heller udforske og lege.

Hvad tænker du? Lyder det indenfor normalen?

De bedste hilsner
Mette

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Vent ikke til din baby har fået rød numse

- brug Olívy fra første bleskift

Hud der konstant udsættes for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Med Olívy baby care – diaper change kan du ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

17. maj 2024 | Diverse | 16 mdr.

Cyklus efter fødsel

Hej Helen Jeg har denne gang et spørgsmål, som ikke direkte vedrører mine...

Læs hele brevet og Helens svar


1. maj 2024 | Sovevaner | 20 mdr.

Problemer med putning til nat

Kære helen, Vi har store problemer med putning til nat herhjemme og ønsker...

Læs hele brevet og Helens svar


9. marts 2024 | Sovevaner | 17 mdr.

Sove i egen seng - 17 mdr.

Hej Helen, Tak for dit svar til min forrige besked angående vores søn som...

Læs hele brevet og Helens svar


5. februar 2024 | Sovevaner | 22 mdr.

Rutiner og weekend, del 2 - Lur

Kære Helen Tak for dit svar på mit forrige brev. Det er rigtig godt at...

Læs hele brevet og Helens svar


2. februar 2024 | Kost og ernæring | 17 mdr.

Tynd mave?

Hej Helen. Vores datter på 17 måneder har ofte meget tynd afføring, og...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Feberkrampe

Det lille barn evne til at kunne regulere sin temperatur er umoden. Det betyder, at nogle børn får krampe i forbindelse med, at de får feber. Temperaturen kan stige pludseligt, og når temperaturen stiger for hurtigt, kan temperaturreguleringscenteret i hjernen ikke følge med, og kramperne opstår.

Feberkramper opstår hos 2-5% af børn mellem 6 måneder og 5 år, og det er den hyppigste årsag til kramper hos børn. Feberkrampe er delvist arveligt, så end forældre eller søskende har...

Læs mere i Babylex

Børn i bilen

Der er fem gode huskeregler, når du skal transportere dit barn i bilen:

1. Det er vigtigt at barnets autostol passer til både barn og bil. Tag derfor både barn og bil med, når du køber autostol.

2. Sørg for at autostolen sættes korrekt fast. Følg brugsanvisningen og stram selerne så godt til som muligt, så stolen er godt fastspændt til sædet i bilen.

3. Vælg bagudvendt autostol så længe som muligt. Det er mest sikkert for barnet.

4....

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Allerførst så tusind tak for din fantastiske brevkasse. Jeg har fulgt den på sidelinjen i et par måneder og er meget imponerede over dine gode råd og vejledninger

Mor til Sille 7 måneder


Annonce