Annonce

Annoncørbetalt Indhold Direkte

Annoncørbetalt Indhold Direkte er artikler og billeder, der er leveret direkte og uredigeret af annoncøren selv. Netsundhedsplejerske.dk er således ikke involveret i udviklingen af indholdet. Se flere.

Find det rette træningsudstyr

Find det rette træningsudstyr og kom godt igang med styrketræningen
Find ud af, hvordan du vælger det helt rigtige træningsudstyr for nemt at komme igang med din styrketræning, men også hvordan du holder din hjemmetræning sjov og motiverende. Denne artikel guider dig igennem processen med at finde udstyr til din træning, der passer til dine mål og behov, men også hvordan du nemt kommer igang med din træning.

At komme igang med styrketræningen hjemme i stuen eller ude i haven kræver mere end blot tid og motivation. Det kræver det helt rette udstyr til selve træningen. Uanset om du er erfaren med styrketræning, eller du er nybegynder inden for hjemmetræning, så vil det helt rigtige udstyr ikke bare få dig tættere på dine mål, men også gøre det nemmere og sjovere at komme igang med styrketræningen. Derfor vil denne artikel hjælpe dig med, hvordan du vælger det helt rigtige træningsudstyr, men også hvordan du kommer godt igang med din hjemmetræning, så du kan fastholde træningen og komme tættere på dine mål.

Vigtigheden af det rette træningsudstyr
En ting er, at det rette træningsudstyr kan få dig tættere på dine mål samt gøre træningen sjovere, men det kan også være med til at minimere skader og gøre det mere motiverende at træne. Ved at vælge det rette udstyr til det formål, du ønsker at opnå gennem træning, eller ved at vælge de rigtige kilo i træningsudstyr, så undgår du en dårlig oplevelse ved at have svært ved at komme igang og det at få skader.

Håndvægte: Få flotte, markerede arme
Rigtig mange ønsker at få flotte, markerede arme. Arme, der ligner, at de er blevet trænet godt og grundigt, og som man kan vise frem om sommeren. Til det vælger mange håndvægte. Håndvægte kommer i forskellige vægtklasser, og dermed er der noget til både kvinder og mænd, erfarne og uerfarne, store og små. Du kan købe faste håndvægte, der har en bestemt vægt, men du kan også købe justerbare håndvægte, hvor vægten kan indstilles. Justerbare håndvægte er smarte for nybegyndere, der ikke kender deres styrke endnu.

Læs mere om håndvægte her, hvor du finder et hav af forskellige modeller og dermed kan finde noget, der passer til dig. Husk at tage din højde, dine arme og din kropsbygning i betragtning ved valg af håndvægte.

Træningsbænk: Lav forskellige kropsøvelser
En træningsbænk er blevet vældig populær, og det skyldes de mange træningsmuligheder med andet træningsudstyr. Mange benytter sig af en træningsbank sammen med håndvægte for at træne arme, skuldre og nakke, mens andre også bruger en træningsbænk til at træne mave og ryg uden udstyr. De mest kendte øvelser, en træningsbænk bliver brugt til, er bænkpres, rows og flyes, hvilke du nemt kan komme igang med i dag.

Husk, når du vil benytte en træningbænk i din træning derhjemme, så start stille og roligt ud for at finde ud af, hvad din krop kan holde til. Start med at lave hver enkel øvelse i få sæt af 5-10 gange for at mærke, hvad din krop kan holde til, så du også undgår skader.

Kettlebells: Et alsidigt stykke udstyr
Også kettlebells er blevet vældig populære de seneste år - og med god grund. Kettlebells kan nemlig benyttes til et hav af forskellige øvelser derhjemme, hvor man gerne ønsker noget sving og løft i sin træning, der engagerer flere muskelgrupper på én gang. En kettlebell er det perfekte træningsudstyr for de, der kan synes, at styrketræning kan blive for kedeligt eller langsomt, og her tilbyder en kettlebell noget, hvor man bruger flere dele af kroppen samtidigt. Kettlebells er faktisk også rigtig gode til funktionel træning.

Det betyder, at man får en træning, der ikke kun går ud på råstyrke og styrketræning, men også går ud på udholdenhed og det at holde kroppen igang.

Kom godt fra start med styrketræningen
Alt for mange døjer ret hurtigt med skader efter de første par hjemmetræningsøvelser eller mister motivationen efter første træning, trods de står med splinternyt træningsudstyr i hånden. For at undgå dette, er der nogle enkelte trin, du kan tage med dig videre, for at komme nemmere igang, men for også at forblive vedholden med din træning.

Start med at fastlægge en plan
En velstruktureret plan er altid godt at begynde med. Her bør du fastlægge overfor dig selv, hvad dine mål er, f.eks. en veltrænet overkrop inden nytår, hvilke øvelser du ønsker at lave, f.eks. bænkpres, rows og flyes af 5 sæt hver, og hvornår du skal træne, f.eks. mandag, onsdag og fredag. Ved at have en struktureret plan bliver det nemmere for dig selv at holde dig op på at få trænet, men også at huske det mål, du satte dig i begyndelsen.

Opvarmning
Inden du begynder at kaste dig ud i at bruge dine kettlebells eller din træningsbænk eller noget tredje, er det uhyr vigtigt, at du først varmer din krop op. Dermed undgår du skader eller smerter i kroppen, nu og på sigt. Brug minimum 5-10 minutter på at varme op, hvilket kan inkludere let cardio med step på stedet og ved at udstrække alle kroppens led og muskler.

Progression og variation
Mange falder af med træningen, fordi det kan blive for ensartet og kedeligt. Derfor er det vigtigt at øge graden af intensitet - men stadig ved at lytte til kroppens formåen - og ved at variere sine træningsøvelser. Måske skal du gå et par kilo op i håndvægte? Måske skal du forlænge træningen med 5 minutter mere i dag? Måske skal du kigge efter nye træningsøvelser for armene på internettet? Ved hele tiden at variere og skubbe din træning mod dine mål, så bliver det også nemmere at synes, at styrketræning derhjemme eller ude i haven forbliver sjovt og motiverende.

Galleri

Klik for større udgave


Annonce