Annonce

Annoncørbetalt Indhold Direkte

Annoncørbetalt Indhold Direkte er artikler og billeder, der er leveret direkte og uredigeret af annoncøren selv. Netsundhedsplejerske.dk er således ikke involveret i udviklingen af indholdet. Se flere.

Beskyt dit barn mod hjemmets usynlige fjende

Denne artikel er sponsoreret af Klarify

Sover dit barn uroligt, eller er det generet af hoste, kløende øjne eller nyseanfald ved sengetid? Så kan det være tegn på husstøvmideallergi. Husstøvmider findes over alt i hjemmet, men de trives især i fugtige miljøer, herunder barnets seng.

”Da husstøvmiderne trives godt i vores senge, opleves symptomerne mest om aftenen, i nattetimerne og om morgenen. Allergi over for husstøvmider kan derfor have en stor indflydelse på barnets nattesøvn og kan medvirke til, at det ikke føler sig helt udhvilet,” fortæller speciallæge i almen medicin, Jannik Kruse.

Kend symptomerne på husstøvmideallergi
Husstøvmider er ikke til at se med det blotte øje, og symptomerne kan stå på hele året. Samtidig findes der flere forskellige symptomer på husstøvmideallergi hos børn. Derfor kan det være svært at vurdere, hvad der er årsag til barnets gener, forklarer Jannik Kruse:

”Mange tror, at de har en konstant forkølelse. Det er ikke så underligt, da symptomer, udover påvirkning af nattesøvnen, også kan være fra luftvejene. Det kan fx vise sig som nysen, kløende øjne, hoste, hovedpine, løbende næse, tåreflåd eller som eksem eller udslæt.”

3 veje til at lindre husstøvmideallergien hos dit barn
Det er en god idé at holde godt øje med barnets symptomer: hvilke symptomer samt hvor og hvornår de opstår. Noter gerne dine observationer i en symptomdagbog, som kan give dig overblik og være en hjælp ved en eventuel allergiundersøgelse hos lægen.

1. Undgå eksponering
Det er umuligt at slippe helt af med støvmiderne, men du kan gøre meget for at reducere allergenniveauet.
• Hold luftfugtigheden lav og soveværelsestemperaturen på max 20 grader
• Brug allergibetræk på madras og sengetøj
• Vask sengetøj ved 60 grader én gang ugentligt – og andre tekstiler jævnligt
• Reducér tekstilerne i hjemmet
• Gør rent jævnligt og installer HEPA-filter i støvsugeren

2. Symptomlindrende medicin
Da det er så godt som umuligt at komme husstøvmiderne til livs, kan dit barn have behov for symptomlindrende medicin. Allergimedicin til behandling af husstøvmideallergi fås både i håndkøb og på recept og kan fx være antihistamintabletter og næsespray med binyrebarkhormon. Saltvandsøjendråber kan ligeledes være en hjælp, ligesom en saltvandsnæsespray kan rense næsen og medvirke til bedre optagelse af næsespray med binyrebarkhormon.

3. Behandl årsagen til allergien med allergivaccination
Oplever barnet ikke tilstrækkelig effekt af symptomlindrende medicin, kan allergivaccination være en mulighed. Her får barnet regelmæssigt tilført en kontrolleret dosis af det allergen, det er allergisk overfor, hvilket gradvist øger kroppens tolerance. Allergivaccination fås i tabletform eller som injektion og tager ca. tre år for at opnå langvarig virkning.

https://www.youtube.com/watch?v=desDRhJk14w
Kilde: Pollentjek Youtube

Tid til et lægebesøg?
Er dit barn generet af symptomer som hoste, nysen, løbende næse, kløende øjne eller eksem? Så kan det være på tide at se en læge. Lægen kan undersøge barnet og eventuelt foretage en allergitest (blodprøve eller priktest) samt vurdere om en allergivaccination kan være den rette behandling for dit barn.

Galleri

Klik for større udgave


Annonce