Annonce

Annoncørbetalt Indhold Direkte

Annoncørbetalt Indhold Direkte er artikler og billeder, der er leveret direkte og uredigeret af annoncøren selv. Netsundhedsplejerske.dk er således ikke involveret i udviklingen af indholdet. Se flere.

Er wi-fi-signalet fra din router skadeligt for dig?

De fleste husstande har i dag en router, som sender et wi-fi-signal ud i hjemmet. Når signalet sendes ud i alle vores rum, sker det med en vis stråling, som mange har været bekymret for i forhold til de sundhedsmæssige konsekvenser.
I denne artikel ser vi nærmere på, om wi-fi-signalet fra routeren er sundhedsskadeligt, og hvilke anbefalinger der er kommet fra Sundhedsstyrelsen. Så kan du være mere rolig, næste gang du surfer på nettet eller streamer en film.

Wi-fi-stråling har ingen beviste sundhedsskadelige konsekvenser

Det er naturligt at spørge, om stråling fra mobiler og wi-fi er farligt, og om det kan have en negativ påvirkning på vores helbred. Derfor er der også foretaget et utal af studier af de sundhedsmæssige konsekvenser af både stråling fra mobiler og wi-fi-forbindelser.
Der er endnu ikke fundet videnskabeligt bevis for, at stråling fra mobiler og wi-fi er sundhedsskadeligt. Derfor har Sundhedsstyrelsen også officielt meldt ud, at man ikke skal frygte for stråling fra hverken mobiler eller wi-fi. Derfor kan du roligt tænde for routeren og surfe, så tosset du vil på nettet, uden du behøver bekymre dig om, at signalet fra din router skader dig. Læs om internetudbyderne her.
Når det er sagt, har Verdenssundhedsorganisationen WHO udstedt nogle retningslinjer for brugen af mobiltelefoner og routere. Deres officielle udmelding er, at stråler fra radio- og mikrobølger potentielt set kan være kræftfremkaldende. Der er dog ikke noget bevis for, at det skader vores helbred, så det er udelukkende for at være på den sikre side, at denne udmelding er kommet.

Du kan roligt bruge mange forskellige typer af internet

I dag kan man få internet i hjemmet på flere forskellige måder. Man kan stadig få det gennem antennestikket derhjemme via en klassisk COAX-forbindelse. Det er bredbånd, som man har kendt det i mange år, og hvor man kan sætte routeren til antennestikket og derefter koble sig på det trådløse netværk.
Den seneste store udvikling inden for internetforbindelser er dog fremkomsten af fibernet, som udrulles i stor stil i hele Danmark i disse år. Med fibernet kan man få lynhurtigt internet, som samtidig er utrolig stabilt. Man får tilmed sin egen private forbindelse, som aldrig bliver forstyrret af, at andre i nabolaget også bruger internettet. Fibernet er dog ikke rullet ud i hele landet endnu, så det er ikke muligt for alle husstande at koble sig på.
En anden mærkbar udvikling i de seneste år er stigningen i brugen af mobilt bredbånd. 5G-netværket er blevet udvidet mange steder i landet, så det nu er muligt at koble sig på 5G i de fleste dele af Danmark. Det giver langt bedre muligheder for at koble sig på lynhurtige og stabile internetforbindelser via det mobile bredbånd.


Annonce