Annonce

Annoncørbetalt Indhold Direkte

Annoncørbetalt Indhold Direkte er artikler og billeder, der er leveret direkte og uredigeret af annoncøren selv. Netsundhedsplejerske.dk er således ikke involveret i udviklingen af indholdet. Se flere.

Find de rigtige cykelhjelme til hele familien

Er du på udkig efter en god cykelhjelm til dig selv eller dit barn? Hos Cykelgear kan du finde en godkendt cykelhjelm til alle aldre. I denne artikel giver vi dig tre gode råd om, hvordan du vælger den helt rigtige hjelm til både børn og voksne.

1. Din cykelhjelm skal være godkendt

Selvom det ikke er lovpligtigt at bruge cykelhjelm i Danmark, er det altid en god idé, når du cykler. Den beskytter nemlig hovedet i tilfælde af uheld og mindsker risikoen for hovedskader betydeligt.

Du skal altid gå efter en cykelhjelm, der er godkendt. Faktisk må cykelhjelmen ikke sælges, hvis den ikke er CE-mærket. Derudover skal hjelmen have mærket EN 1078, som er en europæisk sikkerhedsstandard for cykel- og skaterhjelme. Så ved du, at hjelmen lever op til en række sikkerhedskrav.

2. Vær sikker på, at hjelmen sidder rigtigt

Du kan se, om en cykelhjelm passer, hvis hjelmen dækker panden, baghovedet og tindingerne. Derudover skal hjelmen sidde vandret med cirka to-tre centimeter mellem øjenbrynene og hjelmens forkant. Der skal også være plads til to fingre mellem hageremmen og hagen.

Hjelmen må ikke glide rundt på hovedet, men den må heller ikke være så stram, at den klemmer. Mange modeller har justerbare stropper og drejeknapper, som gør det let at tilpasse hjelmen præcist.

Vil du også gerne se klart og beskytte øjnene? Så kan et par cykelbriller være en god idé. Hos Cykelgear har vi et stort udvalg fra Oakley, der er kendt for smarte solbriller og sportsbriller med et trendy look. Desuden giver brillerne klarhed og beskyttelse under skiftende vejrforhold.

3. Gå efter en cykelhjelm i din smag og til dit behov

Der findes forskellige slags cykelhjelme, og mange modeller er lavet til forskellige formål. For eksempel fås nogle modeller som enkeltfarvet/helfarvet, andre med mønster, og nogle hjelme er med visir eller skygge.

Cykler du til og fra arbejde, kan du med fordel vælge en cykelhjelm til hverdagsbrug. Hvis du dyrker motion på din cykel eller kører lange pendlerture, vil lette cykelhjelme med god udluftning ofte være en bedre idé.

For børn kan du finde mange farverige modeller. Gå efter en, som dit barn kan lide. Så er der større sandsynlighed for, at barnet vil tage hjelmen på. Husk, at børns hoveder vokser, så vælg en model, der kan justeres, så den vokser med barnet.

Galleri

Klik for større udgave


Annonce