Brev:
Min datter vil ikke sove - 1 mdr.
Hej Helen,
Det er underligt at læse om børn, der sover dagene væk. Min datter gør det modsatte. Hun vil max. sove 13 timer om dagen.
Hendes "rytme" er at hun falder i søvn omkring midnat og sover 4-5 timer. Herefter er hun vågen i ca. 1 time og sover dernæst 2-4 timer. Resten af dagen mellem kl. 10 og midnat sover hun max. 1 time af gangen.
Hun kan ligge og være meget aktiv, hvor hun basker med både arme og ben. Hun vil gerne have sutten, men det er ikke altid den, der er årsag til at hun falder til ro.
Vi har god kontakt med hende og hun græder ikke særlig meget. Hun er meget smilende og elsker at blive snakket med.
Vi er ikke rigtig klar over, om det er for meget stimulation for hende, men hun plejer selv at vise tegn, når hun er "mæt"!
Det frustrerende er det, at hun ikke sover om dagen. Godt nok er vi inde i en varm periode, men hun er konstant lys vågen i dagtimerne.
Vi har nu ...
... forsøgt med et varmt bad hver aften. De første dage gik det meget godt, hvor hun sov 2 timer efterfølgende. Idag er hun lys vågen efter et godt varmt bad.
Vi kan ikke helt finde ud af om det er vores hus indeklima, som gør, at hun ikke vil sove. Huset er 1 år gammelt. På de varme dage holder det på varmen, så temperaturen svarer til ca. 25 grader fra morgen til aften. Vi forsøger at lufte godt ud om dagen, men det får ikke temperaturen til at falde synderligt.
Vi ved ikke, om det er godt for vores datter, at hun ikke sover ret meget. Vi er lidt bekymret for, om der er noget galt med hende eks. hyperaktiv eller lignende.
Vores læge siger, at hun er sund og rask og vurderer hende til at være en flot stor pige.
Ligenu er hun lagt i seng. Hun ligger og klugger og hviner med små lyde og ligger og kigger ind i siden af sin seng. Hun har fået sin sut og virker tilfreds. Problemet er bare - forældrene vil gerne i seng!
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
8. november 2024 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...
7. november 2024 | Udstyr | 0 mdr.
Kære Helen. Jeg har termin om 14 dage og tror, at jeg efterhånden er så...
12. oktober 2024 | Diverse | 2 mdr.
Kære Helen Min veninde og jeg har fået vores drenge med kun en uges...
3. oktober 2024 | Transport og ferie | 0 mdr.
Kære Helen Vi er for 3 uger siden blevet forældre til en lille dreng, og vi...
30. september 2024 | Udstyr | 0 mdr.
Kære Helen Graviditeten skrider fremad og vi er efterhånden ved at have styr...
Viden om børn:
Passiv rygning og børn
Små børn er særligt sårbare overfor passiv rygning, da deres organer endnu ikke er færdigudviklede.
Vi ved i dag at børn, som udsættes for passiv rygning, bliver oftere syge, og ofte også rammes hårdere af sygdomme. Børn, som udsættes for passiv rygning, har langt større risiko for at udvikle astmatisk bronkitis, astma, lungebetændelse og mellemørebetændelse.
Undersøgelser viser også at børn, som udsættes for passiv rygning i fostertilstanden og efter fødslen, vil...
Tvillinger og trillinger
Du er berettiget til børnetilskud, hvis du føder tvillinger og trillinger. Du får også automatisk udbetalt børnetilskud, hvis du har adopteret flerlinger. Du kan få børnetilskud til og med det kvartal, hvor dine børn fylder 7 år.
Tal også med din sundhedsplejerske om muligheden for at komme med i en gruppe for mødre/fædre med flerlinger. Det kan være rigtig rart at møde ligestillede, drøfte de forskellige glæder og udfordringer, som børn giver, og rigtig mange har også stor glæde...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.