Brev:
Problem med putning
Hej Helen
Jeg skriver til dig, da jeg har en lille pige fra 18 november 2007, som jeg har et par spørgsmål til.
Hun har altid været en nem, glad og meget bevist pige og der har aldrig været problemer med at putte hende om aftenen, indtil vi overgik til sommertid, så begyndte problemerne at melde sig.
Hun sover i sin egen seng ved siden af mig i vores soveværelse som tildels er mørklagt. Det er som om hun har sværere ved at falde til ro om aftenen selvom hun er træt. Hun puttes ca. kl. 19.00 (har prøvet før og senere) og efter vores putteritual med bad, sang og amning og lidt holden i hånd er det umuligt for mig at forlade værelset før hun sover helt, hvilket jeg kunne før. Jeg har troligt siddet os hende i 1-3 timer indtil hun sov, men det kan jeg ikke holde til mere. Hun vil gerne lege og snakke. Jeg har afprøvet principperne fra bogen ”sov igennem uden gråd” , men de virker altså ikke.
Der har dog aldrig været gråd involveret og hun virker glad for sin seng. Nu har jeg så prøvet at gå til og fra nogle aftner, men det skulle jeg aldrig have gjort. I starten brokkede hun sig lidt når jeg gik, men det er blevet til, at hun nu skriger vildt når jeg går ud af rummet. Hun falder så måske lidt til ro igen, men når jeg så viser mig (eller far) skriger hun endnu mere. Det gør virkelig ondt at se på og det kan jeg ikke. ...
... Nu er vi oppe på at det igen tager 1-3 timer at lægge hende, men vi har så til gengæld en meget ulykkelig pige og jeg føler at jeg har ødelagt det hele og brudt tilliden, trods hun aldrig har ligget alene i mere end 2-5 minutter. Kan hun allerede lidt af separationsangst?
Jeg tænker, at hun måske skal sove på hendes eget værelse, som kan mørklægges helt. Hvordan gøres det lettest? Jeg ammer forsat 2 gange hver nat og ammer i forbindelse med putning.
Hun er ammet fuldt ud i 6 mrd. Og jeg er først begyndt at introducere grød/mos for hende for 3 uger siden. Vi er trappet langsomt op og det går fint, men jeg har svært ved at finde en god struktur for dagen, da hun vågner på lidt forskellig tidspunkter og sover af forskellig varighed om dagen afhængig af hvordan natten har været.
Som regel står vi op kl. 06. Jeg kan ikke få hende til at sove længere om morgenen, men allerede 1-1,5 time efter vi er stået op er hun dødtræt og lægges i barnevognen. Her er der ingen problemer med at sove - jeg kan gå lige efter hun er lagt.
Jeg er godt klar over, at hun nu er mere bevist og at der sker mange nye ting for hende, derfor havde jeg også gerne ventet lidt med at flytte hende på sit eget værelse, men det er måske også fordi jeg synes det er så hyggeligt at sove sammen med hende :0)
Håber at høre fra dig
Kærlig hilsen
Malene
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
Viden om børn:
Nysgerrighed børn
At være nysgerrig er den egenskab, der giver barnet nye erfaringer, og dermed får barnet til at udvikle sig og blive mere intelligent. Små børn er født som små forskere, der er rigtig gode til at undre sig over ting de møder og være nysgerrige på den verden, der omgiver dem.
Et barn skal derfor ikke stoppes i at udforske verden, men skal have lov til at undersøge og bibeholde sit naturlige anlæg for nysgerrighed. Det lille barn skal således opfordres til at føle, gribe, smage og...
Kosttilskud - børn
Følgende kosttilskud anbefales til børn:
- D-vitamin tilskud gives til alle børn i alder 0-4 år. Der gives 10 mikrogram dagligt. Børn med mørk hud og/eller børn, som går klædt, så kroppen er tildækket om sommeren skal forsætte med D-vitamin gennem hele barndommen/livet.
- Calcium gives til børn, der har mælkeallergi eller til børn, hvor forældrene ikke ønsker at give deres barn mælkeprodukter. Der gives 500 mg dagligt fra 1 års alderen.
- Jerntilskud...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen.
Tak for dit tidligere svar, som gav os meget ro omkring vores 4 uger for tidlig fødte datters måltider.
I det hele taget tak for denne brevkasse, den hjælper mange forældre... jeg er taknemmelig helt inde i mit dybeste over den tid du bruger, dine lange og fyldestgørende svar og din evne til at forstå....!!
Mor til pige født 4 uger for tidligt