Annonce

Annonce

Svar: Hvor mange måltider og vil ikke spise frugt


19. maj 2008

Alder:
17 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Kost og ernæring.

Kære Joan

Antallet af måltider ser fint ud, når jeg ser din plan for dagen. Det er helt relevant at tilbyde din datter 3 hovedmåltider (morgenmad, frokost og aftensmad) og derudover tilbyde 2-3 mellemmåltider (formiddag, eftermiddag og evt. aften inden sengetid).

Det vil være rigtig godt, hvis du kan få hende til at spise lidt mere frugt og også lidt mere grønt. Du skal være opmærksom på at grøntsagsmos kan laves og bruges som smørbart pålæg, det vil nogle børn faktisk godt spise og du kan krydre det med lidt timian, oregano, hvidløg og lignende for at give det god smag.

Persille, purløg, karse og andre krydderurter kan bruges som grønt drys på rugbrødsmadderne og kan også være med til at give lidt smag på lidt mos, der bruges som smørbart pålæg. Man skal være opmærksom på at der på diverse krydderurter og bladgrøntsager kan være jord og bakterier og at det derfor skal vaskes grundet. Derudover anbefales det ikke at bruge de i varm mad, men det kan sagtens bruges som drys på rugbrødet ...

Du kan lave f.eks. avokadomos:

2 modne avokadoer
2 tsk citronsaft
salt, peber og hvidløg

Halver avokadoerne, fjern stenen og tag avokadokødet ud, mos det med en gaffel eller stavblender, smag til med citron og diverse krydderier.

Du kan også variere ved at komme lidt æble ½ æble uden skræl rives eller du kan komme fint revet gulerod i mosen, du kan blande det med lidt A38 eller græskyoghurt.

Du kan på den måde lave mos af rigtig mange slags grøntsager, krydre det forskelligt, evt. blande det med lidt neutral flødeost, græsk yoghurt osv. og på den måde få lidt grønt i din datter.

Du kan i ...


Annonce

... princippet også bruge forskellig frugtmos som smørbart pålæg på brøddet i stedet for f.eks. marmelade. Derudover kan du også tilbyde hende et glas juice en gang imellem og så kan du lave frugtmilkshake og smoothies - det kan også være en måde at få lidt frugt i hende.

Derudover så tænker jeg at det vil være rigtig godt at udnytte sæsonen vi går ind i nu. Da hun godt kan lide tørrede hindbær, så er det sandsynligt at du også kan få hende til at spise friske hindbær og andre bær og det er muligt at få både hindbær og jordbær i butikkerne nu.

Prøv også med melon af forskellig slags, blommer, fersken, nektarin, appelsinbåde, kiwi osv. der er rigtigt mange muligheder.


Helens bog om børn og mad
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og mad" - sådan får du dit barn til at spise

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Vær opmærksom på at det brød du vælger til din datter skal være sundt og nærende. Ikke alt for meget lyst brød, toastbrød og ikke for mange riskiks:o) Der er faktisk en del kalorier i riskiks og ikke ret meget næring - og så fylder det rigtig meget i maven på en lille pige som din datter. Hvis hun har spist en hel riskiks kl. 10, så er appetitten og lysten til at spise mere sufficient mad kl. 12 måske ikke så stor:o)

Med hensyn til at blive "trynet", så er det jo noget Viktoria er i gang med at lære. Børn skal lære at begå sig social, lære at finde ud af, hvad det det gør betyder for andre, lære at lege sammen på en god måde. Lige nu har hun en alder, hvor børn naturligt leger mere ved siden af hinanden end de leger sammen - det ændrer sig omkring 2 års alderen. Det hører altså med til hendes alder, at hun nu begynder at opleve lidt mere modstand i hverdagen og skal finde ud af at tackle det.

Rigtig meget held og lykke fortsat:o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump

BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:

22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.

Hvilket måltid, hvornår?

Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...

Læs hele brevet og Helens svar


22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Vil ikke skemaden

Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?

Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...

Læs hele brevet og Helens svar


8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Virker konstant sulten

Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...

Læs hele brevet og Helens svar


6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.

Te til børn

Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Moderkage

Moderkagen forsynet barnet med næring, imens det ligger inde i livmoderen. Når fødslen er forbi, og navlestrengen er klippet over, så skal moderkagen fødes.

Hos nogle kvinder kommer den helt af sig selv, hos andre skal man presse lidt for at få den ud. Det kan ske, at moderkagen ikke kan komme ud på normal vis og derfor må kvinden bedøves, og den må fjernes af en læge. Bedøvelse er nødvendigt, for hvis kvinden var vågen, ville det gøre meget ondt.

Når moderkagen...

Læs mere i Babylex

Navlestrengsblod - stamceller

Navlestrengsblod - det vil sige, det blod, som er tilbage navlestrengen og moderkagen efter fødslen - indeholder stamceller. Disse celler har hjulpet dit barn med at udvikle organer, blod, væv og immunsystem gennem hele graviditeten.

I dag forskes der meget intenst i brugen af stamceller, og håbet er at kunne gøre noget ved en række sygdomme, som i dag er uhelbredelige, fordi manglende eller ødelagte celler visse steder i kroppen ikke bliver dannet igen. Der findes mange...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Vi vil bare sige dig tusinde tak!! Det er uvurderligt, at du findes og giver så mange gode råd! Men det bedste er, at du er så anerkendende i dine svar om alverdens små og store problemer hjemme i de små familier. Det er en rigtig rar følelse, at man ikke behøver holde sig tilbage, når man skriver til dig, fordi du aldrig dømmer i dine svar. Så tusinde tak for en fantastisk brevkasse!

Hilsen drengens forældre


Annonce