Annonce

Annonce

Svar: Ammestop og hvilken modermælkserstatning?


14. maj 2008

Kategori:
Alder:
7 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Amning.

Kære Tanja

Da Silke er 7 måneder nu, så vil det normalt være passende med 4 evt. 5 amninger/flasker dagligt og i 8-9 måneders alderen kan nedsættes til 3. Efter 10 måneder kan normalt nedsættes til 2 gange dagligt og her kan hun så tilbydes mere komælk i form af f.eks. sødmælk af kop eller en portion tykmælk eller lignende.

Hendes mælkebehov ligger sandsynligvis mellem 600-750ml dagligt og det vil altså blive dækket af 4-5 amninger/flasker med den alder hun har nu.

Da du fortsat gerne vil amme tidlig morgen og inden hun skal puttes til natten, så er det altså 2 amninger der skal erstattes af en flaske. Den bedste måde at skære ned på er normalt at erstatte en amning af gangen og så tilbyde flaske på det tidspunkt i stedet for.

Jeg ved at jeg har sendt dig en plan for, hvordan en dag kunne se ud og hvis du ønsker at bibeholde amning morgen og aften, så vil jeg forslå dig at gøre dette. Amningen inden formiddagslur kan du så fjerne, tilbyde flaske inden middagslur og så evt. tilbyde flaske igen sen aften - hvis du mener hun har behov ...


Annonce

... for dette - både for at kunne sove igennem og for at få sit mælkebehov dækket.

Det er korrekt at grøn allomin anbefales til børn med tendens til hård mave og det samme gælder Nan H.A. Det er sådan at Allomin produceres af Beauvais, og Nan H.A. produceres af Nestle. Begge produkter er ernæringsmæssigt rigtigt gode og du skal vælge det som tiltaler dig mest.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Det er dog også vigtigt du ved, at børn der får flaske ofte har mere tendens til forstoppelse end børn der bliver ammet. At tilbyde din datter modermælkserstatning er derfor umiddelbart ikke en oplagt løsning, når hun har problemer med forstoppelse - det er ikke sikkert at mave bliver bedre af det. Det er derfor ikke det, der skal være din bevæggrund for at gøre det...

Med hensyn til jern, så vil hun få sit jernbehov dækket hvis hun får mindst 400 ml mme dagligt. Du behøver således ikke tilbyde jerntilskud. Modsat, hvis hun kun når op på f.eks. 350ml mme, så skal hun have fuldt jerntilskud ved siden af.

Jeg håber ovenstående hjælper dig lidt videre på vej, fortsat held og lykke:o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Olívy - meget mere end bleskift

Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:

8. november 2024 | Amning | 2 mdr.

Kan baby være for stor?

Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...

Læs hele brevet og Helens svar


7. september 2024 | Amning | 11 mdr.

Søvn og ammestop - 11 mdr.

Kære Helen Jeg har en glad og nysgerrig dreng på 11måneder og 14 dage. Jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


23. juli 2024 | Amning | 3 mdr.

Vægttab under amning

Kære Helen Så er vores lille datter kommet til verden efter en langvarig men...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Svangerskabsforgiftning

Svangerskabsforgiftning kaldes også for Preeklampsi og eklampsi. Man ved ikke præcist, hvorfor svangerskabsforgiftning opstår.

Sygdommen medfører at væskemængden i kroppen forøges, at der udskilles protein med urinen og at blodtrykket stiger. Det kan være lette symptomer, som opdages ved en rutinekontrol hos egen læge eller ved jordemoder, men der kan også være svære tilfælde, hvor kvinden oplever hovedpine, flimren for øjnene, overfølsomhed for lys, kvalme, opkastninger og...

Læs mere i Babylex

Køkkenhygiejne

Når man laver mad til småbørn er god køkkenhygiejne særligt vigtig. Små børns forsvar overfor bakterier er mindre end voksnes, og derfor får børn lettere ondt i maven eller får en maveinfektion.

- Undgå at sprede bakterier mellem madvarer. Hold f.eks. rå grøntsager adskilt fra råt kød, så der ikke kommer jordbakterier på kødet, og så der ikke kommer bakterier fra kødet på grøntsagerne.

- Hold også rå madvarer adskilt fra mad, der er klar til at blive spist. Det...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for en virkelig god brevkasse/side. Du gør et fantastisk stykke arbejde.

Kærligste Hilsener
Mia, gravid med sit første barn.


Annonce