Brev:
Amning, nedtrapning, starte i dagpleje
Hejsa Helen :-)
Så er påsken forbi og der venter en masse spørgsmål. Jeg har også nogle spørgsmål til dig som jeg håber du kan hjælpe mig med.
Min søn er nu meget snart 10 mdr. Han er en stor dreng på 10kg og 80 cm lang. Han spiser det mad vi får til aften dog helst kartoffelmos med grøntsager og frikadelle og sovs til. Til frokost får han rugbrød med makrel i tomat eller leverpostej. Til morgenmad havregrød eller øllegrød med mælk. Han bryder sig ikke om vi laver alt for meget om på hans mad, så han har fået det han godt kan lide og på den måde er jeg sikker på han bliver mæt.
Mellem måltiderne får han en bolle med smør, ost osv og frugt. svesker at gnaske i eller grov cornflakes som han samler op med fingrene. Skal vi tilbyde ham mere forskellig mad for at undgå han bliver kræsen? eller kommer lysten til at spise andet af sig selv?
Han bliver ammet 3 gange i døgnet. kl 20 til putning, kl 23, han vågner selv på det tidspunkt, kl 05 for så at kunne sove en lille time mere. Han skal starte i dagpleje d 1 maj og jeg skal starte på arbejde d 1 juni. Mit spørgsmål går så på hvornår og hvordan skal jeg nedtrappe amningen?
Min ...
... egen sp foreslog jeg skulle vente til 14 dage før jeg skulle starte på arbejdet. og så stoppe helt, men er det ikke for hårdt for ham og hvad med mine bryster? forsvinder mælken bare af sig selv? Han er jo super nem at putte på denne måde for han falder jo i søvn ved mig og bliver derefter lagt i sin egen seng og sove. men det ville jo også være rart at han kunne falde i søvn selv, for så kan far jo også putte ham.
Jeg kan mærke at det bliver hårdt at skulle starte på arbejde hvis min nattesøvn skal afbrydes der kl 05, men der er måske ingen garanti for han ikke vågner der, selvom jeg ikke ammer ham mere? kan jeg stoppe en amning af gangen i stedet for alle 3 på samme tid, eller kan han ikke forstå det? og hvordan får jeg så alt den mælk i ham, han bruger ikke sutteflaske? Han skal vel stadig have en halv liter om dagen.
Vi prøver med mme i kop, men det er han ikke særligt glad for, han vil meget hellere have vand. Vi bruger mme i grøden om morgenenen, men det er også det. I aftensmaden bruger vi almindelig mælk.
Det blev vist til en masse spørgsmål, glæder mig til dit svar, tak for en super god brevkasse.
Med venlig hilsen
Kristina
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
12. november 2024 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Min datter er 10 mdr gammel. Jeg har været på barsel med hende...
9. november 2024 | Sovevaner | 12 mdr.
Dreng 11 måneder vil ikke længere puttes af far del 2
Kære Helen Jeg skriver del 2 i titlen for at referere til mit tidligere...
24. oktober 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
9 måneder og sover ikke igennem om natten
Hej Helen. Jeg kan ikke forstå, hvorfor vores dreng A. på 9 måneder ikke...
Viden om børn:
Tilskudsblanding
En tilskudsblanding er en modermælkserstatning, der kan gives som tilskud til anden ernæring. Det vil sige, at barnet ikke kan leve af en tilskudsblanding alene.
En almindelig modermælkserstatning kan barnet få fra fødslen, hvor en tilskudsblanding ofte først anbefales fra 6 måneder, hvor barnet naturligt også får skemad.
Er du i tvivl kan du altid læse på pakken. Det vil fremgå af indholdsdeklarationen, hvorvidt der er tale om et fuldgyldigt præparat eller ej....
Tandbørstning
For at undgå huller i tænderne skal barnet have børstet tænder, ligeså snart den første lille tand bryder frem.
Det er vigtigt at børste tænderne to gange om dagen - morgen og aften.
Gør det til en vane at børste tænderne hver dag og på et tidspunkt, hvor det passer ind i jeres rutiner - f.eks. om morgenen, når I står op, og om aftenen inden barnet skal i seng.
Brug en blød tandbørste, som passer til barnet alder. Børst både indvendig og udvendigt på...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.