Svar: Skal vi boykotte glasmaden
Kære Christina
Med den alder din dreng har, så synes jeg bestemt at du skal stoppe med at give ham industrielle produkter på glas. Han kan sagtens, som du også skriver, spise frikadeller, lasagne, ris, kød, fisk, grøntsager af forskellig slags - han må spise alt hvad du selv spiser og det er det du skal servere for ham om aftenen.
Det er rigtig godt at du prioriterer at I spiser sammen og at måltidet skal være hyggeligt. Derudover er det vigtigt at I spiser samme mad.
Der skal naturligvis være plads til at din dreng er træt om aftenen og at appetitten og overskuddet til at spise nogle dage kan være væk. Derfor er det helt okay at du tilbyder at hjælpe ham med at spise lidt af maden, hvis det er på grund af træthed, at han skubber tallerkenen væk. Det vil således være fint at du moser kartoflerne med sovs eller blander ris og sovs og giver ham det og han så f.eks. forsøger at spise lidt af frikadellen selv.
Det er også helt okay at slutte aftenen af med en portion yoghurt, havregrød, banan eller lignende inden natten, så du ved at han ikke går sulten i seng. ...
... Det skal dog være så tilpas lang tid efter aftensmaden at han ikke forbinder det at han siger nej til aftensmad betyder at du så automatisk disker op med noget andet.
Det er altså helt normalt at børn om aftenen spiser lidt mindre end de gør i løbet af dagen og det er helt normalt for hans alder, at han også er lang mere selektiv i forhold til sine madvaner. Derfor skal du se på hvordan han spiser i løbet af dagen og hvordan han spiser, når du ser på hans indtag over flere dage. Det er således vigtigt at fokusere på hans samlede indtag og variation over flere dage, for ellers kan det godt virke ensidigt for børn i den alder.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Men mad på glas er slut nu. Det er han for gammel til, det er ikke sufficient for ham og det er lagt bedre for ham at han oplever at I spiser det samme. Det skal være helt naturligt at forældre og barn spiser samme kost og nyder maden, taler om maden og deler den oplevelse det er at spise.
Så ja, - glasmaden skal boykottet nu!
Mad planen jeg tidligere har sendt dig gælder fortsat - håber du her er hjulpet videre på vej, fortsat held og lykke:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
Viden om børn:
Proprioceptive sans
Der er 3 sanser, som er fundamentet for barnets motoriske udvikling, og som er helt centrale for barnets evne til at bearbejde og bruge sine sanser og de sanseindtryk, som barnet møder i hverdagen: Det er vestibulærsansen, taktilsansen og den proprioceptive sans.
Den proprioceptive sans kaldes også muskel-ledsansen, stillingssansen og den kinæstetiske/bevægelsessans. Denne sans er kroppens evne til at opfatte bevægelse, muskelkraft, kropsstilling, og det sker ved hjælp af...
Hoppegynge
En hoppegynge anbefales ikke. Sundhedsstyrelsen skriver: "Til sunde børn frarådes hoppegynge og gangstole, da de forsinker normal udvikling. For handicappede børn gælder særlige regler, spørg sundhedsplejersken, lægen eller fysioterapeuten". Kilde, Sunde Børn, sst. 2003.
En hoppegynge belaster barnets ryg og ben og barnet får ikke en bedre balance af at sidde i en hoppegynge, det er ren underholdning og det kan barnet få på anden måde. Når barnet sidder i en hoppegynge er det en...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.