Svar: Urolig nattesøvn = ingen nattesøvn
Kære trætte forældre
Det kan være flere ting som gør sig gældende i forhold til jeres lille dreng.
For det første så er det meget normalt at bør i hans alder ikke spiser helt hvad de har behov for af mælk om dagen, de slipper lidt for hurtigt, har travlt med at følge med i verden og lader sig ligesom nøjes - om natten vågner de så, fordi de skal indhente den mælk de reelt mangler.
Det vil derfor være en rigtig god idé at forsøge at få ham til at spise lidt mere ved brystet om dagen. Du kan derfor prøve at lægge ham til lidt ligesom i starten, da I skulle starte med at amme, - hvor du lægger ham til den ene side, lader ham spise til han siger fra der, så skifte ham så han vågner op til dåd igen og så tilbyde ham toppen fra den anden side. Næste gang han ammer, så starter han så der, hvor han har taget toppen, skiftes og tilbydes modsatte side.
Derudover kan det også godt handle om han motoriske uro og det at ...
... han er begyndt at trille og bevæge sig lidt mere. Han må i princippet gerne trille rund og sove videre i en anden stilling og således selv have lov til at finde en stilling som kan passe. Men det kan også være at han har behov for at blive lagt rigtigt fordi han endnu ikke selv mestrer det helt. Det er altså en balance imellem at give ham mulighed for selv at komme videre i søvnen og så en balance mellem at I hjælper ham videre ved at hjælpe ham til stillingsskift.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Hans uro kan også skyldes øget drømmeaktivitet. Han begynder nu at skelne meget mere bevidst mellem kendt og ukendt, om han er hjemme eller ude, om han er i favn hos mor eller far eller en tredie og alt hvad han oplever skal bearbejdes i drømme. Det er derfor ikke unormalt at børn i denne alder på grund af drømmeaktivitet kan sove mere uroligt.
Det er en fase I skal igennem og jeg håber at ovenstående hjælper jer lidt videre på vej, fortsat held og lykke:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
Viden om børn:
Navlestrengsblod - stamceller
Navlestrengsblod - det vil sige, det blod, som er tilbage navlestrengen og moderkagen efter fødslen - indeholder stamceller. Disse celler har hjulpet dit barn med at udvikle organer, blod, væv og immunsystem gennem hele graviditeten.
I dag forskes der meget intenst i brugen af stamceller, og håbet er at kunne gøre noget ved en række sygdomme, som i dag er uhelbredelige, fordi manglende eller ødelagte celler visse steder i kroppen ikke bliver dannet igen. Der findes mange...
Honning
Honning frarådes til børn under 1 år. Honning indeholder bakteriesporer og kan være infektionskilden vd spædbarnsbotulisme.
Botulisme er en sjælden sygdom, som skyldes et toksin (en forgiftning) dannet af den en sporedannende bakterie Clostridium Botulinum. Sporerne findes i omgivelserne, de er hårdføre og kan tåle kogning i flere timer.
Voksne og større børn bliver ofte ikke syge, da vores bakterieflora i tarmsystemet er anderledes. Men hos spædbørn medfører...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.