Brev:
Falde i søvn selv i sin egen seng og blive der hele natten
Kære Sundhedsplejerske.
Nu tror vi, at det er ved at være tid til at tage den store sovetørn med Katinka, der er 15 måneder. Hun skulle gerne falde i søvn af sig selv i sin egen seng og sove sødt der indtil næste morgen. Hvordan griber vi det an???
Problemet er selvfølgelig, at hun vågner flere gange i løbet af natten, og er vant til at blive beroliget ved så at putte hos os. Det er hyggeligt - og meget, meget trættende.
Vi putter hende ved ottetiden ved selv at ligge med hende i vores seng. Hendes tremmeseng, hvor vi har fjernet den ene side, står helt op til vores, så hun (og vi…) kan kravle frem og tilbage efter behag. Hun falder enten i søvn på vores bryst/mave eller triller selv ned derfra og ligger ved siden af og falder i søvn. Det tager for det meste en halv times tid - et kvarter, hvis hun er meget træt og tre kvarter/en time, hvis hun er meget frisk. Vi lukker døren ind til soveværelset, hvor der er helt mørkt.
Om aftenen vågner hun en gang eller to, hvor vi går ind og lægger os hos hende - for det meste falder hun i søvn efter to minutter, andre gange er hun mere urolig, og det tager måske et kvarters tid.
Efter at vi er gået i seng, vågner hun to-tre gange hver nat. Så kommer hun over hos os og falder i søvn ret hurtigt igen (hun er ofte knap vågen), og så kan man lempe hende tilbage i sin seng. Hun vågner ved syvtiden og sover stadig to gange i ...
... løbet af dagen - vi har prøvet at liste formiddagsluren væk, men det virkede som om, det var lige tidligt nok - en halv time er stadig godt.
De seneste nætter har hun imidlertid været meget urolig. Hun hoster noget og virker lidt generet om natten; græder lidt mere end sædvanligt, når hun vågner og er MEGET klistrende - hun vil helst falde i søvn med hele sit hoved nærmest skruet ned i vores ansigter. Mindre kan imidlertid heldigvis også gøre det.
Vi er klar over, at hun nok er lidt sløj nu, og enten derfor eller af andre, uransagelige årsager, har større behov for at være tæt på os lige nu, og det er selvfølgelig ok - men sådan et par dage her er altså meget motiverende til at få gjort noget ved hele sovesituationen. Vi vil derfor gerne forberede os på at kaste os ud i det, så snart hun er ovre denne superklister/småsløje periode. Samtidig skal vi også flytte om halvanden måned, og vi ville gerne have nye, gode vaner på plads, før der bliver en masse nye ting at koncentrere sig om.
Katinka er meget glad og livlig - især, når alt går efter hendes hoved. Hun er meget temperamentsfuld og skælder meget ud, når hun ikke får sin vilje. Hun bliver passet i privat dagpleje, hvor hun har været i knap tre måneder, og hun er glad for at være der, selv om hun stadig af og til protesterer, når vi går.
Kan du hjælpe med en slags plan eller nogle gode principper?
På forhånd tak!
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. november 2024 | Udstyr | 14 mdr.
Jakke og flyverdragt i autostol?
Kære Helen Jeg har bare lige et kort spørgsmål, som jeg håber, at du kan...
9. november 2024 | Sovevaner | 12 mdr.
Dreng 11 måneder vil ikke længere puttes af far del 2
Kære Helen Jeg skriver del 2 i titlen for at referere til mit tidligere...
18. oktober 2024 | Sygdom | 14 mdr.
Skoldkopper eller hånd- fod og mundsyge?
Kære Helen Vores datter på 14 måneder har fået enten skoldkopper eller hånd-...
13. oktober 2024 | Sygdom | 18 mdr.
Skoldkopper, bedsteforældre og smitte
Kære Helen. Vores søn på 18 måneder har fået skoldkopper og i den...
16. august 2024 | Opdragelse | 16 mdr.
Kære Helen Tak for din brevkasse og tidligere svar:) Vores søn er nu...
Viden om børn:
Madras til barnevogn
En barnevognsmadras kan være lavet af forskellige materialer, f.eks. skumgummi. Det betyder, at madrassen let suger kondensvand, der naturligt vil samle sig i barnevognen, når barnet sveder eller bare trækker vejret. Derfor er det vigtigt, at madrassen løftes op og stilles på højkant dagligt, og når barnevognen ikke bruges, så madrassen er tør, når barnet skal ligge på den.
Om vinteren kan det være nødvendigt at tage madrassen med ind, så barnet ikke lægges på en iskold madras,...
Klumpfod (varusfod)
I Danmark fødes ca. 1 ud af 1000 børn med klumpfod. Det svarer til ca. 60 børn årligt i Danmark. Hos ca. halvdelen er der klumpfod på begge fødder.
Klumpfod kaldes også varusfod eller talipes equinovarus. Det er en fejlstilling i en eller begge fødder. Når barnet bliver født, ser foden normal ud, men den kan ikke rettes til normal stilling. Når man ser på foden, vil hælen dreje indad, forfoden pege ind mod midten, og samtidig vil mellemfoden (svangen) være løftet. Foden...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen.
Vi vil bare sige dig tusinde tak!! Det er uvurderligt, at du findes og giver så mange gode råd! Men det bedste er, at du er så anerkendende i dine svar om alverdens små og store problemer hjemme i de små familier. Det er en rigtig rar følelse, at man ikke behøver holde sig tilbage, når man skriver til dig, fordi du aldrig dømmer i dine svar. Så tusinde tak for en fantastisk brevkasse!
Hilsen drengens forældre