Svar: Grød , flaske og brystforvirring
Kære Linda
Det lyder som om at din datter gerne vil have det går lidt hurtigt, når hun skal spise og derfor foretrækker hun flasken med vællingesutten fremfor brystet. Når hun skal spise ved brystet, så kræver det meget mere arbejde for hende og mælken løber ikke bare til så hurtigt. Derfor vil hun helst spise hos dig på det tidspunkt, hvor du sandsynligvis oplever af have mest mælk og så på de tidspunkter hvor hun ikke er så vågen, hvor hun ikke rigtigt orker at protestere.
Du skal derfor overveje meget, hvornår du ammer og hvornår du giver flaske og du kan overveje, hvad amningen betyder for dig frem over. Der er nemlig risiko for at jo mere du giver flaske, jo mere vil hun stille og roligt afvise brystet. Så hvis du gerne vil bibeholde amningen, så kan det således være godt at minimere indtaget af modermælkserstatning.
Dette skal selvfølgelig holdes op imod dit ønske om at vide hvor meget mælk hun får, dit ønske om at far kan give mælken en gang imellem og dit ønske om at hun skal øge sin vægt og du derfor gerne vil have at hun får lidt ekstra...
Med hensyn til at vågne 2 gange om natten, så er jeg i tvivl om hvad du mener med nat. I forhold til hendes alder, så vil det fortsat være helt relevant at du ammer hende eller giver hende flaske sen aften (inden midnat) og så igen tidlig morgen. Du kan således forsøge at arbejde på godt 5 timers sammenhængende søvn, måske 6 hvis du er heldig, men du kan ikke forvente at hun f.eks. sover fra kl 20 til 06 uden mælk...
En plan for dagen med 2-3 måltider skemad kan se således ud:
Tidlig morgen 05/06: Ammes og ...
... sover videre
Formiddag 9: Evt. lidt grød, vand af kop. Puttes til formiddagslur med en flaske eller ammes
Frokost 12: Grød eller grøntsagsmos, vand af kop
Ammes eller flaske og puttes til middagslur ca kl 14
Eftermiddag 16.30-17: Ammes eller flaske
Aften 18: Grøntsagsmos, vand af kop
Puttes til natten med amning eller flaske ca kl. 20
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Sen aften 23-24: Ammes eller flaske
Nat 24-05/06: Forsøge om hun kan sove uden mælk
Som du kan se, så har jeg her skrevet både amning og flaske og dette ud fra at du kan gøre begge dele, helt afhængigt at hvad du tænker og hvordan du har det.
At hun vågner om natten og ligger og pludrer er der desværre ikke så meget at gøre ved. Det er en fase og hun skal nok lære at sove igen. Det vigtigste er at hun er glad og har det godt og jeg tænker at hun om natten ligger og øver sin stemme. Hun kan høre sig selv på en anden måde om natten og sådan må det være. Som regel finder barnet ud af at det på sigt ikke er så sjovt, når det ikke bliver gengældt og så bliver hun stille træt og lægger sig til at sove igen. I takt med at hun også udvikler denne færdighed, pludrer, snakker i varieret lydstyrke osv. så behøver hun heller ikke øve sig om natten og vil således også lægge sig til at sove igen.
...ørepropper... det bruger nogen forældre:o)
Din datter skal naturligvis ikke tabe sig, men det er helt normalt for hendes alder, at vægten stagnerer lidt. I takt med at hun begynder at optage sin skemad, så burde hun meget gerne begynde at tage mere på igen.
Håber ovenstående hjælper dig videre, rigtig meget held og lykke:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
Viden om børn:
Vælling
Vælling er en tilskudsblanding, og det minder i sammensætning om en tynd grød. Tilskudsblading adskiller sig fra modermælkserstatning ved at have et højere indhold af protein og visse mineraler. I følge sundhedsstyrelsen er der ikke grund til at give barnet tilskudsblanding fremfor modermælkserstatning. Og børn der bliver ammet har heller ikke ernæringsmæssigt brug for at få vælling.
Vælling kan tidligst gives til barnet fra 6 mdr.´s alderen, og det anbefales, at man ikke giver...
Efterfødselsreaktion
Både mænd og kvinder kan få en efterfødselsreaktion - i Danmark rammes ca. 10-15% af nybagte mødre af en fødselsdepression, og ca. 7% af mændene får en depression i forbindelse med at blive far. Faktisk mener man at tallet for fædre kan være betydeligt højere, måske endda højere end antallet af kvinder der rammes.
Nogle af symptomerne kan være ens for både mænd og kvinder - begge køn kan f.eks. føle skyld, selvbebrejdelse, håbløshed og en følelse af ikke at være en god nok...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.