Annonce

Annonce

Svar: Kravle, mad og sove?


21. januar 2008

Kategori:
Alder:
10 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Diverse.

Kære fortvivlede

Sikke en masse spørgsmål...:o)

For det første så er børn jo meget forskellige og det er de også i deres motoriske udvikling. Det kan godt være at de andre børn i mødregruppen alle sammen bevæger sig rigtig meget, men så kan det være at din dreng i stedet taler mere? Siger han f.eks. mam mam, når han er sulten eller tørstig? Er han begyndt at kunne sige dyrelyde, når I ser en hund eller andet - ellers så prøv det, måske er det der han udvikler sig først.

Nogle børn kravler meget tidligt, andre børn ender med at springe kravlestadiet over. Uanset hvad der viser sig at være gældende for jeres dreng, så vil det dog være udmærket at I hjælper ham med at blive bevæget. I skal tumle med ham på gulvet og i jeres seng. Tril med ham og lad ham kravle rundt på jer. Giv ham også sving ture i luften - han skal bevæges for at få stimuleret sit balancecenter. Og så vil det også til ham være rigtig godt med en gynge. Ikke en hoppegynge med en rigtig babygynge, hvor han kan sidde i et sæde og gynge frem og tilbage.

Børns hoveder kan godt tage skade, hvis de slår sig meget, men der skal normalt mere til end at barnet tilter fra siddende stilling og så ned på siden, når barnet sidder på gulvet. Du kan dog lægge puder, ammepuden eller lignende på gulvet rundt om ham og så sætte ham på et tæppe, så han ikke slår sig så meget. Igen er det at han bliver bevæget rigtig vigtigt i forhold til også at lære ham at bruge sine arme og tage fra, så han ikke bare falder...

Det er dejligt at han ikke er kræsen og du skal endelig giv ham så meget forskelligt som muligt. Prøv at give ham lidt kogte ærter, majs, gulerod som han kan prøve at putte i munden selv. Læg kun 2-3 stk for an ham af gangen ...


Annonce

... og se om han så ikke forsøger sig. Det kan også være en enkelt rosin. Prøv at motivere ham til at tage den op og tage den i munden "ummm, mam, smager dejligt, ind i munden med den skat" så han ikke kun spiser ved din hånd, men så du også prøve at få ham selv til det.

Planen jeg har sendt jer den 13 december passer fortsat og det kan I roligt følge. Dog vil 2 amninger dagligt være passende fra nu af og indtil han bliver 12 måneder.

Hvis du synes det er problematisk med koppen, så prøv at variere med en tudkop en gang imellem. Hvis du gerne vil have at andre skal kunne passe ham og gerne vil have at han får erstatning og måske sover bedre om natten, så prøv at give ham mme af kop om aftenen inden sengetid. Det kan godt være at han ligner sin mor hvad angår søvn, men han burde nu kunne sove mere end 2 timer af gangen, så prøv om du kan få noget mme i ham på en eller anden måde, se om det vil have effekt.


Helens bog om børn og opdragelse
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og opdragelse" - tydelige voksne giver trygge børn

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Du skal naturligvis se på hans samlede søvnindtag i løbet af dagen og sikre dig at han ikke sover så meget eller sover så sent at det ikke passer til ham at blive puttet allerede kl. 20. Hvis han så alligevel vågner kl. 20.30, så prøv at give ham en portion grød eller måske mme her, så han bliver fyldt rigtig godt op og så derefter puttes igen.

Når han vil ammes, så må du forsøge at lade være at give ham brystet. Tilbyd mælk eller mad i stedet. Det er vigtigt at han ikke bliver ammet for meget, da det forstyrrer hans søvn og også påvirker hans indtag af mad. Så mme eller mad i stedet for brystet, sådan er det nødt til at være. Du har også brug for snart at få en pause - det kan jeg sagtens både fornemme og forstå:o)

Jeg håber mine tanker hjælper dig videre. Rigtig meget held og lykke:o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste

Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:

28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.

Rød i hudfolder

Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...

Læs hele brevet og Helens svar


12. oktober 2024 | Diverse | 2 mdr.

Er fontaneller forskellige

Kære Helen Min veninde og jeg har fået vores drenge med kun en uges...

Læs hele brevet og Helens svar


31. august 2024 | Diverse | 2 år, 6 mdr.

Uro i kroppen - 2 år, 6 mdr.

Hej Helen. Har lige brug for at hører dine tanker, omkring min bekymring til...

Læs hele brevet og Helens svar


13. juni 2024 | Diverse | 2 år, 6 mdr.

Mistrivsel i vuggestue

Kære Helen. Min datter på 2 år og 6 måneder går i en vuggestue med cirka 25...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Bug Buster

Bug Buster er en metode til at fjerne hovedlus. Joanna Ibarra fra den velgørende organisation Community Hygiene Concern i London har udviklet denne metode og princippet i i Bug Busting er, at du i en og samme arbejdsgang får tjekket for hovedlus og også får fjernet lusene.

Metoden bygger på viden om lusenes adfærd og udvikling og på benyttelse af tættekam, almindelig shampoo og hårbalsam. Behandling med insekticider er således overflødig.

Du kan købe "Bug Buster"...

Læs mere i Babylex

Ekstra væske baby

Børn, der får flaske, kan i visse perioder have behov for at få ekstra væske. Det kan være ved sygdom med feber, eller i særligt varme sommerperioder.

Nogle gange vil barnet vise behov for en ekstra flaske mælk, og det er helt fint. Børn der får flaske skal have lov til at selvregulere deres behov. Men andre gange vil det være fint at tilbyde væsken som vand. De første 4 mdr. skal vandet koges. Derefter kan barnet få vand fra hanen, med mindre man har privat vandboring.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

tak fordi du eksisterer! I 6,5 måned - siden min søn kom til verden - har jeg benyttet mig af din hjemmesiden og læst adskillige hjælpsomme svar/spørgsmål/artikler mm. Hvilken lettelse i øvrigt, at en del førstegangsmødre føler det samme som jeg selv; overvældet af kærlighed, nervøs, urolig, lykkelig, nysgerrig, komplet for meget etc etc:)

Din kærlige og varme jargon gør, at man straks føler sig tryg i at “dele” ens liv og baby med dig!


Annonce