Brev:
Diverse spørgsmål nu hvor lillesøster er kommet til
Kære Helen
Nu er det efterhånden et stykke tid siden jeg sidst har skrevet, og det er jo fordi det går godt :-) men nu da vi lige er blevet forældre igen er der et par spørgsmål med hensyn til søskende jalousi og amning der trænger sig på.
For fem en halv uge siden fik vi en lille pige. Det har været en lidt hård start da hun i starten græd meget og ikke ville ligge selv. Dette er dog blevet bedre efter vi er begyndt til kiropraktor med hende :-) Det viste sig at der var lidt med ryggen.
Generelt ammer hun fint nu og sover fint. Dog er hun vågen fra en til to timer ad gangen, når hun skal ammes om natten. Derfor er jeg en meget træt mor :-) der går og tænker på, om det ville være okay hvis far kunne give hende en flaske med erstatning en enkelt gang om ugen i weekenden, så ville det give mere overskud - ikke mindst til vores store dreng. Jeg kan mærke at mit humør lider under søvnmangel.
Men men man får jo så mange råd forskellige steder fra, og jeg har ladet mig fortælle at dette vil være meget hårdt for hendes mave eftersom hun ikke er vandt til andet end min mælk? Synes det er rigtig svært at få malket nok ud til et måltid. Prøvede i går og hele dagen gik med at få malket ca 70 ml. ud, og så var der ...
... alligevel ikke nok. Hun slugte det hele på 4 min. og ville have mere bagefter!
Med hensyn til vores store dreng syntes vi, at han klarer det rigtig flot at blive storebror, men han er begyndt at kaste med tingene og at få hysteriske anfald om aftenen og vil ikke spise (kaster med maden). Synes vi står på hovedet for, at han ikke skal føle sig overset og give ham opmærksomhed, ja nogle gange gør vi måske et for stort nummer ud af det tror jeg??
Derudover gør vi vores yderste for at ignorere, at han ikke vil spise, og takker for at han fortsat får sund mad i vuggestuen :-) Når han kaster med tingene tager vi dem fra ham og fortæller ham at vi fjerner dem fordi han kaster med dem, men dette synes ikke rigtig at hjælpe.
Han har også slået sin lillesøster nogle gange, og det synes jeg er rigtig svært at håndtere. Vi gør det selvfølgelig klart, at det må han ikke, siger at det er ok at være sur men ikke slå osv., men han gør det altså alligevel engang imellem. Han er også begyndt at slå i vuggestuen og er blevet pivet i perioder, men er ellers glad har de forsikret mig om. så jeg ved ikke rigtig.
Nå men det var lidt opdatering.
Glæder mig til at høre dine tanker omkring vores små problemer
Med venlig hilsen
Tina
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
8. november 2024 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...
7. november 2024 | Udstyr | 0 mdr.
Kære Helen. Jeg har termin om 14 dage og tror, at jeg efterhånden er så...
12. oktober 2024 | Diverse | 2 mdr.
Kære Helen Min veninde og jeg har fået vores drenge med kun en uges...
3. oktober 2024 | Transport og ferie | 0 mdr.
Kære Helen Vi er for 3 uger siden blevet forældre til en lille dreng, og vi...
30. september 2024 | Udstyr | 0 mdr.
Kære Helen Graviditeten skrider fremad og vi er efterhånden ved at have styr...
Viden om børn:
Nysgerrighed børn
At være nysgerrig er den egenskab, der giver barnet nye erfaringer, og dermed får barnet til at udvikle sig og blive mere intelligent. Små børn er født som små forskere, der er rigtig gode til at undre sig over ting de møder og være nysgerrige på den verden, der omgiver dem.
Et barn skal derfor ikke stoppes i at udforske verden, men skal have lov til at undersøge og bibeholde sit naturlige anlæg for nysgerrighed. Det lille barn skal således opfordres til at føle, gribe, smage og...
Ymer og ylette
Sundhedsstyrelsen fraråder, at børn under 12 måneder får ymer og ylette, da proteinindholdet er for højt.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.