Brev:
5 årig vil ikke sove i egen seng
Kære Helen,
Jeg håber at du kan være os behjælpelige med et godt råd.
Vores 5 årige datter, Emma, vil ikke sove i sin egen seng om natten. Hun bliver lagt til at sove ved 8 tiden om aftenen i sin egen seng, og det går også fint. Vi læser godnathistorie og hun falder hurtigt i søvn derefter. Hun vil gerne sove med sin lille sengelampe tændt om natten, og det får hun lov til.
Men i løbet af sen aften eller nat så vågner hun og kommer trissende ind til os. Det er ikke fordi hun har drømt eller noget, det er bare blevet en vane for hende.
En gang i mellem er det da også hyggeligt nok at hun sover hos os, og det er helt i orden hvis hun har haft mareridt eller er syg, men vi synes det er ved at være lidt træls at det er HVER nat hun kommer.
Vi har prøvet at lave et bonus system, således at hun havde en slags kalender med et mål på efter 5 dage i sin egen seng. For hver nat hun sov i sin egen seng fik hun en stjerne og målet var måske en tur på McDonald's eller et lille stykke legetøj. Men det havde desværre ingen effekt - jeg tror det gik godt i 3 dage eller sådan.
Så har vi prøvet at tage kampen op om natten ved at følge hende tilbage til sin seng, men hun protesterede volsomt og endte med ...
... at vække lillesøster og far, og efter 2 timer var jeg nødt til at give op. Jeg er lige begyndt at studere igen, og skal også gerne have min hverdag til at fungere.
Vi har foreslået hende at hvis hun skal sove hos os, må det blive på en madras på gulvet ved siden af vores seng, men det udløste også voldsomme protester med vækning af resten af familien til følge.
Jeg har talt med pædagogerne i hendes børnehave for ligesom at få en forståelse for hvad der sker inde i hende lige nu. Men de kan ikke mærke noget på hende, andet end at hun gør store personlige fremskridt lige for tiden.
Vi har lagt mærke til at hun virker lidt bange for at være i huset. Hun vil helst være i de rum hvor vi befinder os. Hvis jeg f. eks. går op i stuen på 1. salen, så skal hun med. Til tider tør hun ikke gå på toilettet selv, og når vi skal i kælderen for at tage overtøj på om morgenen går hun absolut heller ikke i forvejen. Dette kan ligeså godt foregå ved højlys dag, som det kan om aftenen og lyset er tændt i hele huset.
Måske er det meget naturligt at der kommer en sådan periode i et barns liv? Vi ved det ikke, men er ved at være temmelig frustrerede over det.
Vi ser frem til at høre fra dig.
Venlig hilsen
Tina
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
30. september 2024 | Renlighed | 5 år
Kære Helen. Vores dreng F. er lige fyldt 5 år. Han smed bleen for ca. 2 år...
8. august 2024 | Opdragelse | 5 år, 7 mdr.
Hej Helen! Det er noget tid siden jeg har skrevet, men vi har en problematik...
22. juni 2024 | Sovevaner | 5 år, 7 mdr.
Pige på 5.5 år kan ikke falde i søvn
Kære Helen. Jeg er far til en pige på 5.5 år, som har meget svært ved at...
22. maj 2024 | Opdragelse | 5 år
Familie logistikken hænger ikke sammen
Kære Helen, Jeg har to overordnede spørgsmål som jeg søger råd på....
30. januar 2024 | Renlighed | 4 år, 6 mdr.
Hej Helen Min dreng på 4½ år tisser stadig i sin ble om natten. Han har...
Viden om børn:
Naturlægemidler - børn
Naturlægemidler er en særlig gruppe lægemidler, der ofte indeholder tørrede planter, plantedele, eller udtræk af planter.
Naturlægemidler er frihandelslægemidler, hvilket betyder, at de ikke behøver blive solgt på et apotek. Læge og apotek behøver således ikke at være involveret i behandlingen, og derfor kan naturlægemidler kun godkendes til behandling af "lettere sygdomme".
Naturlægemidler anbefales ikke til børn under 2 år uden lægens anvisning....
Svangerskabsforgiftning
Svangerskabsforgiftning kaldes også for Preeklampsi og eklampsi. Man ved ikke præcist, hvorfor svangerskabsforgiftning opstår.
Sygdommen medfører at væskemængden i kroppen forøges, at der udskilles protein med urinen og at blodtrykket stiger. Det kan være lette symptomer, som opdages ved en rutinekontrol hos egen læge eller ved jordemoder, men der kan også være svære tilfælde, hvor kvinden oplever hovedpine, flimren for øjnene, overfølsomhed for lys, kvalme, opkastninger og...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.