Brev:
Hvordan ved jeg, om jeg har mælk nok?
Hej Helen.
Uha, så er jeg blevet mor! En vild oplevelse, som medfører mange usikkerhedsmomenter. Et af de helt store - og, kan jeg se i brevkassen, klassiske - er amning. Min søn er nu 7 dage gammel, og efter lidt startvanskeligheder har vi nu fået ammeteknikken på plads, så han går villigt til brystet og får lavet fint vakuum. Men jeg er sørme meget i tvivl om, hvordan jeg skal vurdere, om han får mad nok.
Han ammer hver 2.-4. time (det passer meget godt med de anbefalede 6-8 gange i døgnet), ca. 40 min. pr. omgang. Men min bekymring er, om han overhovedet får noget at mælk ned, når han dier. Jeg kan kun meget sporadisk høre, at han synker, og det burde jeg vel høre hele tiden, hvis han virkelig fik mælk i munden? Jeg har også hørt noget om, at man skal kunne se mælk i mundvigen på barnet, hvis det løber, som det skal, og det synes jeg heller ikke, at jeg kan.
Jeg havde på forhånd en forestilling om, at brysterne ville være spændte, når jeg ikke havde ammet nogen timer, og så ville de blive mere bløde, når han havde diet fra dem. Men de er sådan set bare bløde hele tiden - betyder det så, at der ikke er ret meget mælk i dem?
I de første dage efter fødslen måtte han have noget Nutramigen for ikke at blive for sulten om aftenen, men det er vi ...
... stort set trappet ud af nu, så min fornuft siger mig, at hvis han ikke fik mælk nok ved amningerne, så ville han vel skrige af sult. På den anden side har man jo hørt skrækhistorier om babyer, der blev sløve, fordi de ikke fik mad nok. Tillige er jeg bange for, at vi kommer til at passivisere ham for meget med den sut, som vi er begyndt at bruge i dag (bruger den kun, når han skal sove, men måske kan den "skjule" tegn på, at han reelt er sulten?).
Han tisser rigtigt godt, hvilket jeg har hørt skulle være et tegn på at han fik mælk nok, men på den anden side har han jo også de sidste dage fået 50-100 mL Nutramigen dagligt, så det kan vel have bidraget til urinproduktionen?
Et lille tillægsspørgsmål angående revnede brystvorter. Jeg har fået en rigtigt grim revne på den ene brystvorte. Men jeg kan godt abstrahere fra smerten, når jeg ammer. Så behøver jeg at gøre noget ved revnen (dvs. er det et problem, at den er der? Jeg tænker på infektionsrisiko m.fl. problemer), og hvad kan jeg i givet fald gøre?
Uha, al den usikkerhed! Hvor er det dog godt, at man har et sted at stille alle sine spørgsmål!
Med venlig hilsen
Stine
P.S. Jeg skal nok komme med en beretning om Amerika-eventyret på et tidspunkt. Så kan det måske tjene til inspiration for andre
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
7. november 2024 | Udstyr | 0 mdr.
Kære Helen. Jeg har termin om 14 dage og tror, at jeg efterhånden er så...
3. oktober 2024 | Transport og ferie | 0 mdr.
Kære Helen Vi er for 3 uger siden blevet forældre til en lille dreng, og vi...
30. september 2024 | Udstyr | 0 mdr.
Kære Helen Graviditeten skrider fremad og vi er efterhånden ved at have styr...
22. maj 2024 | Graviditet | 0 mdr.
Kommer jeg til at elske mit barn
Kære Helen. Kommer alle mødre til at elske deres børn og blive glade for...
20. marts 2024 | Graviditet | 0 mdr.
Hej Helen Først og fremmest tak for svar på mit tidligere spørgsmål, det...
Viden om børn:
Graviditet
Det første tegn på, at du er gravid, er normalt udebleven menstruation, eller at du bløder meget lidt. Derudover kan du få kvalme - især om morgenen. Dine bryster kan vokse og blive ømme. Du kan også opleve at være ekstra træt.
Har du mistanke om, at du er gravid, så er det en god idé at tage en graviditetstest. Du bør også altid kontakte din læge, for at aftale tid til en graviditetskonsultation.
Graviditeten varer normalt 40 uger, og lægen vil beregne din...
Tidlig født
Når børn bliver født før termintidspunktet taler man om for tidlig fødsel. En graviditet varer normalt ca 40 uger.
Børn der er født mellem uge 33 og uge 37, betegnes ofte "moderat tidlig født". Disse børn er altså født mellem 3-8 uger for tidligt.
Børn der er født mellem uge 29 og uge 32, betegnes normalt som "meget tidligt født". Disse børn er født mellem 9-12 uger for tidligt.
Børn der er født før uge 29, betegnes normalt som "extremt tidligt...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.