Brev:
Ny Mor...
Hej
Jeg fik en søn d. 4. Oktober, 4330g 53cm, ved kejsersnit. da han er født med lidt af en kampvægt, var han meget sulten, lige med det samme efter fødslen. Vi var indlagt i 5 dage og i alle dagene havde jeg ingen mælk, så da hans blodsukker tiltider faldt fik han MME. Det endte med i løbet af de dage at han fik MME, hver 3 time, ellers blev han meget ulykkelig.
Jeg har prøvet efter vi er kommet hjem at amme ham tæt, for at få mælk nok, men det som om at jeg stadig ikke rigtig kan mætte ham og han ligger uroligt ved brystet, det kan tage ca. 15-20 minutter bare at overbevise ham om at tage brystet. Har han allerede lært at være flaskebarn fra sygehuset? For det hjælper på roen, når jeg har overgivet mig og givet ham flaske.
Han vil ikke tage sut, så han er svær at få til at blive rolig når først han er rigtig ulykkelig. ...
... Og hvad kan man gøre for at få ham til at tage sut? Det kunne være rigtig rart nogen gange at have en aflednings manøvre når man f.eks skifter ham. Han bliver nemlig rigtig gal når man gør det.
Desuden ville jeg spørge om man kan give så lille et barn kamillethe, det er der mange der har nævnt for mig, får børn til at falde til ro, specielt om aftenen. Og lige et sidste spørgsmål, hvornår får man en rytme? Altså så man ca. kan sjusse sig frem til hvor længe de sover om natten, hvornår kan man give dem nogen vaner - lære dem forskellen på nat og dag?
Indtil vidre, har vi lagt ham til at sove omkring 22.30 hver aften, men det svinger meget med hvormeget han så sover, nogen nætter kan han sove til kl. 03.30 andre gange vågner han ca. hver 2. time hele natten...
Håber du kan hjælpe lidt...
Fra en meget forvirret og ny mor....
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
7. november 2024 | Udstyr | 0 mdr.
Kære Helen. Jeg har termin om 14 dage og tror, at jeg efterhånden er så...
3. oktober 2024 | Transport og ferie | 0 mdr.
Kære Helen Vi er for 3 uger siden blevet forældre til en lille dreng, og vi...
30. september 2024 | Udstyr | 0 mdr.
Kære Helen Graviditeten skrider fremad og vi er efterhånden ved at have styr...
22. maj 2024 | Graviditet | 0 mdr.
Kommer jeg til at elske mit barn
Kære Helen. Kommer alle mødre til at elske deres børn og blive glade for...
20. marts 2024 | Graviditet | 0 mdr.
Hej Helen Først og fremmest tak for svar på mit tidligere spørgsmål, det...
Viden om børn:
Gulsot nyfødt
Ca. 60% af alle nyfødte får en gullig farve i huden, det kaldes gulsot eller icterus/ikterus. Det opstår ofte, når barnet er 2-3 dage gammelt, og det topper, når barnet er 5 dage.
Gulsot er hos de fleste børn en ufarlig tilstand, som ikke skader barnet, og som ikke kræver behandling. Det opstår, fordi børn fødes med en del ekstra røde blodlegemer. Da barnet lå i livmoderen, var blodlegemerne med til at ilte barnets blod, men efter fødslen har lungerne overtaget denne funktion,...
Gylp
Når barnet spiser, sluger det ofte lidt luft, eller kommer til at spise for meget eller for hurtigt. Det resulterer i, at barnet ofte gylper efter et måltid, og det er helt normalt. Ofte er det, når barnet bøvser, at der kommer lidt mælk med op.
Hvis dit barn får flaske, kan du forsøge med en anden type flaskesut. Hvis hullet er for stort, så løber mælken for hurtigt. Du kan også forsøge at ændre spisestillingen, så dit barn sidder mere lodret, når det får mad.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.