Annonce

Annonce

Svar: Øresmerter eller alderen?


11. oktober 2007

Kategori:
Alder:
8 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sovevaner.

Hej med dig

Sygdom er noget skidt, især fordi det altid vælter de gode rutiner man lige havde arbejdet på at få opbygget og så føles det fuldstændig uoverkommeligt at skulle starte forfra igen, men sådan er det desværre.

Du kan sagtens ringe til en ørelæge og få en tid uden at få en henvisning fra egen læge og det synes jeg da at du skal få gjort. En ørelæge er specialuddannet til netop at vurdere børns ører, hvorvidt der kan være væske, trykken og smerter og de er altså normalt bedre til dette end den alment praktiserende læge, fordi de har specialuddannelse netop i det:o)

Børn der har ondt i ørerne og mellemørebetændelse vågner når de har sovet lidt fordi det at ligge ned øger trykket i mellemøret og det giver smerter. Når man så tager barnet op og barnet kommer på højkant så svinder smerten, men når barnet atter lægges ned, så gør det atter ondt. Det gør dog ondt både nat og dag og derfor undrer det mig, hvis din datter kan sove i 1½ time eller mere om dagen uden overhovedet at reagere og her vågner glad og tilfreds.... Hvis hun havde ondt i ørerne, så burde hun også om dagen vågne med gråd fordi det gjorde ondt også at sove middagslur...

Det er korrekt at netop 8-9 måneders alderen ofte er præget af urolig nattesøvn og da dette samtidig er faldet sammen med at din datter har været syg, så kan det jo være et sammenfald af omstændigheder, der gør sig gældende hos jer.

Jeres datter gennemgår en stor motorisk og mental udvikling netop nu. Hun ...


Annonce

... er rent fysisk i gang med at bruge sig selv langt mere end tidligere, hun kryber måske hen over gulvet, er måske begyndt at kravle. Du kan fornemme at hun på en gang bevæger sig mere og mere væk fra dig, tør bevæge sig lidt mere ud i verden på egen hånd og samtidig er hun om dagen langt mere tryghedssøgende. Hun har brug for at være mere i fysisk favn, se fremmede an siddende trygt hos dig, vil helst ikke over til andre og er i det hele taget mere reserveret.

Alt det hun oplever og den udvikling hun gennemgår betyder at hun om natten bruger sig selv mere fysisk og at hun også drømmer mere. Det vil sige at hun får lagt sig i stillinger hun rigtig kan komme ud af, hun har en motorisk uro og har behov for hjælp til at blive puttet godt igen. Og det betyder også at hun i drømme skal have bearbejdet alt det hun oplever og således godt kan klynke og pjevse lidt om natten, men gør det i søvne. Andre gange vågner hun op og har behov for trøst og omfagnelse og bekræftelse på at du er der for hende, at hun ikke er alene.


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


At have en lille natlampe tændt kan betyde at hun ved hvor hun er og det kan give lidt tryghed. Samtidig er det rigtig vigtigt at du forsøger at finde balancen imellem hvornår du skal reagere på hendes lyde og hjælpe med at blive lagt rigtig, trøste osv. og hvornår hun gerne må tumle omkring og selv finde en ny stilling og komme videre i søvnen.

Jeg håber at mine tanker hjælper dig lidt på vej:o) Fortsat held og lykke og god bedring med ørerne:o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.

Putning og nattesøvn for tvillingepiger

Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...

Læs hele brevet og Helens svar


19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.

Natamning - snart 8 mdr.

Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...

Læs hele brevet og Helens svar


18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.

Putning og for meget natamning

Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.

Baby vågner hele tiden om natten

Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...

Læs hele brevet og Helens svar


16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.

Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?

Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Smile

Der er ikke noget bedre end at få et smil fra sit barn!

Allerede få timer efter fødslen ligger barnet og kigger på sine omgivelser og på mor og far. I et sådan øjeblik kan man godt opleve sit barn smile. Det er dejligt, men er dog endnu ikke det bevidste smil.

Først når barnet er ca 6 uger gammelt kan man opleve det mere bevidste smil, hvor det er synet af mor, far, storesøsters ansigt, som får lillebror til at smile.

Jo mere du kan smile, pludre og...

Læs mere i Babylex

Orlov

Som børnefamilie i Danmark, har I særlige rettigheder i forhold til at få orlov.

I har f.eks. begge ret til at holde barselsorlov, når I skal have et barn. Der er mange muligheder for at dele, forlænge eller udskyde orlovsperioder. De økonomiske vilkår for orloven afhænger af jeres jobsituation.

Hovedreglen er, at kvinder har ret til fire ugers barselorlov før fødslen og 14 uger efter fødslen. Mænd har ret til to ugers orlov i løbet af de første 14 uger. Herefter...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens babydagbog som er en praktisk og lækker kalender smækfyldt med konkret information og gode idéer.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Tusinde tak for en informationsrig hjemmeside og nogle virkelig fantastiske bøger om børn! Jeg har erhvervet mig hele din bog-serie og efter at have læst dem, bruger jeg dem stadig ofte som opslagsværk. Tak for dem!

Venlig hilsen
Cecilie


Annonce