Svar: Begynde på skemad?
Kære Trætte Gitte
Du fortæller at din datter spiser godt om natten og du fornemmer at hun virker sulten, så selvom hendes uro også handler om at hun udviklingsmæssigt rent motorisk får lagt sig i en stilling, som hun har behov for hjælp til at komme væk fra, så lyder det jo også som om at hun er sulten.
Du kan i første omgang forsøge om du kan lægge hende hyppigere til om dagen, både for at få hende fyldt ekstra op der, men også fordi hyppig amning øger din mælkemængde og hvis en øgning af mælkemængden er nok til at få hende til at sove, igen, så må du gerne vente et par uger endnu inden du introducerer skemaden.
Modsat hvis hyppigere amning ikke har nogen effekt og hvis hun samtidig virker interesseret i at få andet end bryst, kan holde sit hoved selv, åbner munden, når du giver hende d-dråberne på en ske osv. så lyder hun parat til skemad.
Det er en god idé at starte med grøden, vælg en helt neutral grød uden frugtmos til at begynde med. Med den alder hun har, må du dog også gerne begynde med lidt grøntsagsmos og ...
... her er det en god idé at begynde med de lidt mildere grøntsager som kartoffel, gulerod, blomkål, broccoli og squash.
Det er korrekt at man I DK normalt anbefaler at man starter med det mindre søde og således afventer med frugtmos til barnet har vænnet sig til grøntsagsmos og lignende, da der ellers er en risiko for at barnet kun vil spise det søde.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
I Sydeuropa er tanken dog lige modsat, her starter man som regel med det søde, som jo er det barnet kender i forvejen fra modermælken og stille og roligt introducerer man så det mindre søde.
Begynd med 4-5 tsk en gang dagligt hen over nogle dage og øg så mængden stille og roligt, når din datter uden problemer kan spise en lille dl. så giv hende to gange dagligt. Det er bedre at hun får 3/4 dl 2 x dgl end 1½ dl 1 gang dagligt, da det giver plads til mælken efterfølgende, hvilket er med til at holde gang i maven. Når du giver to gange dagligt, så lad det ene måltid være grød og det andet grøntsagsmos.
Håber ovenstående hjælper dig lidt videre. Rigtig meget held og lykke fortsat:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
Viden om børn:
Øl og amning
Før i tiden anbefalede man, at kvinder der lige havde født, og som gerne ville amme, drak en maltøl eller en mørk hvidtøl dagligt, fordi det kunne hjælpe med at sætte mælkeproduktionen op. Det var kun øl af denne type, som havde effekt, og effekten skulle skyldes maltindholdet. På barselsafdelingen kunne man derfor få en øl til frokost eller aftensmaden, hvis man havde brug for det.
Det anbefales dog ikke mere, at man forsøger at øge sin mælkeproduktion ved at drikke øl....
Faderskab
Et barn, der er født i Danmark, skal som udgangspunkt have registreret en far. Det er vigtigt, fordi barnet har ret til at kende sin biologiske baggrund, og fordi faderskabet giver både barnet og faren en række rettigheder og pligter.
Hvis I forældre er gift, så får faderen automatisk faderskabet. Hvis I forældre ikke er gift, så skal du ansøge om faderskabet - og det skal du gøre i forbindelse med barnets fødsel og inden for 4 uger. Hvis I ikke har anmeldt faderskabet inden for...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.