Brev:
Min dreng vil ikke spise skemad
Hej Helen,
Tusind tak for en fantastisk brevkasse, - nu har jeg omsider selv fået mig meldt ind, for den er da helt genial.
Jeg har et par spørgsmål, som jeg håber du kan hjælpe mig lidt med. Jeg har en søn på 6 måneder, som bliver ammet og som ikke vil spise noget af al den skemad, som jeg har tilbudt ham den seneste 1 1/2 måneds tid. Han er en stor dreng, 74 cm og knap 11 kg, og da han altid har været meget sulten, startede jeg så småt med at introducere ham for lidt smagsprøver da han var 4 1/2 måned gl.
Jeg prøver at gøre spisesituationen så hyggelig som mulig, passer den ind, hvor han ikke er for træt eller for sulten eller mæt, men lige meget hjælper det. Han bliver sur, kniber munden sammen, kommer med sure brummelyde og fægter med arme og ben. Jeg har prøvet med mange forskellige slags grød og grøntsagsmos, både hjemmelavet og det på glas.
De første ca. 12 uger af hans liv, havde han en "mild form for kolik", hvor han kun fandt ro når han blev ammet eller vugget i sin slyngevugge. Og jeg må nok indrømme, at han blev ammet ret ofte. Han er utrolig glad for at blive ammet, og jeg tænker på om det er derfor han nægter den rigtig mad...? (I min ...
... mødregruppe er de andre små helt vilde med mad og sover igennem om natten! Så jeg føler mig håbløst bagefter).
Under hans kolik fik vi os desuden en lidt dårlig vane med at amme til han faldt i søvn, noget jeg stadig må praktisere, og som jeg synes begynder at blive et problem. Han har altid vågnet mellem 3 og 6 gange om natten for at spise, - da han var helt spæd var det nok lidt oftere, og jeg er meget i tvivl om hvorvidt det er sult eller trøst. Han bliver i hvert fald ked af det, hvis ikke han får brystet. Noget der startede som en trøst, er nok gået hen og blevet en vane nu.
Jeg har hørt om flere der begynder at tilbyde vand om natten, og jeg er i tvivl om det er noget jeg kan gøre allerede nu? For er han nu sulten, synes jeg også det er synd kun at tilbyde ham vand. Og er det trøsten han søger, vil han nok ikke kunne nøjes med vand. Jeg er lidt forvirret, og har en idé om, at al den amning om natten måske også påvirker hans opstart på rigtig mad.
Dette er nok lidt rodet skrevet, da jeg selv er lidt forvirret, men jeg håber det er til at forstå, trods det jeg måske ikke har fået alle detaljer med.
På forhånd tusind tak for svar.
Med venlig hilsen
Mette og Anton
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
Viden om børn:
Episiotomi - Epis
Episiotomi eller Epis er, når kvinder under en fødsel klippes i mellemkødet. Man klipper i det stykke, der er mellem skeden og endetarmsåbningen, og man gør det, for at barnet bedre kan komme ud.
Der findes to typer af Episiotomi:
1. Man kan klippe lodret ned fra skedeåbningen til endetarmen. Dette klip heler ofte let op, men det anvendes ikke så meget mere, da der er risiko for, at klippet udvider sig og bliver længere, når barnets hoved passerer forbi - og derved...
Hormonbehandling
Hormonbehandling bliver brugt som fertilitetsbehandling, ofte i forbindelse med insemination.
Man giver kvinden hormontabletter som stimulerer kvindens ægløsning, så der modnes flere æg end normalt.
Derudover kontrollerer man kvindens ægløsningstidspunkt, ved hjælp af hormon-indsprøjtning, så man kan afpasse tidspunktet fuldstændig med samleje eller insemination.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen.
Tak for alle dine gode brugbare svar. Min lille dreng stortrives og jeg nyder ham så uendelig meget.
Jeg må sige dig at du giver gode konkrete råd og i din vejledning kan man mærke din store interesse og enorme faglige ekspertise. Du er en fantastisk sundhedsplejerske og jeg er så glad for at have fundet dig.
Mange hilsner
Pernille, mor til dreng på 6 måneder