Svar: Tvillinger og opstart på mos/grød
Kære Tina
Nutramigen smager ikke særlig godt og jeg tænker at det godt kan være derfor børnene rynker lidt på næsen, når de får det sammen med grøden (også selvom de kender smagen). Hvis I ikke har mælkeallergi i familien, så er der umiddelbart ikke grund til at fortsætte med nutramigen til mere end 4 måneder og du kan således overgå til almindelig erstatning. Det vil også gøre det lettere for dig at lave mad, da du så også vil kunne købe de industrielle produkter, hvis det en gang imellem skal være nemt og praktisk.
Grød kan ikke fryses, men det kan godt holde sig et døgn i køleskabet og jeg tænker derfor at du skal lave en portion som du deler i 2, således at du har halvdelen til den dag, hvor du laver det og resten til dagen efter. Du må gerne tilsætte frugtmos, men det bør være kogt frugt - du kan lave frugtmos af pære og æble, men du kan også lave frugtmos af f.eks. bær (jordbær, hindbær osv.) Her kan du bruge friske bær eller du kan købe en pose frosne blandende bær og lave mos af det.
Du kan også lave grød af ris-, hirse- og boghvede. Måske de bedre kan lide den smag end de kan ...
... lide smagen af majs...
Når du trapper ud af nutramigenen, så anbefales det normalt at du gør det trinvist således at du laver blanding med 2/3 nutramingen og 1/3 anden modermælkserstatning, dag to blander du 2/3 anden erstatning og 1/3 nutramigen og dag 3 er du så helt over på fuld anden erstatning - du må også gerne gå langsommere frem, hvis du har det bedre med det:o)
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Jeg synes umiddelbart ikke om at lade mad stå i vandbad og vil foreslå at du i stedet for dette, lader grøden stå i køleskabet og så luner den i mikroovnen lige inden den skal gives.
Grøntsagsmos kan godt fryses og det kan frugtmos også. Både frugtmos og grøntsagsmos der har været frosset skal optøs direkte fra fryser i gryde. Herved bevares smag og vitaminer bedst. Du kan begynde at give børnene grøntsagsmos omkring 5 måneders alderen, når de begynder at kunne spise godt med grød og mestrer teknikken. Det er bedre at give dem 3/4 dl. skemad to gange dagligt (grød + grøntsagsmos) i stedet for 1½ dl grød en gang dagligt.
Jeg tror jeg kom igennem det hele, rigtig meget held og lykke med det og rigtig god sommer til jer:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
Viden om børn:
Jern - jerntilskud præmatur
Børn, der er født for tidligt, har behov for jerntilskud, da de har mindre depot af jern ved fødslen og større væksthastighed. Jern tilskuddet startes 6 uger efter fødslen:
Fødselsvægt < 1500 gram: Ca 8 mg jern dagligt i 12 måneder
Fødselsvægt > 1500 gram: ca 8 mg jern dagligt til 6 måneder
Børn, som får mere end halvdelen af deres ernæring som modermælkserstatning, skal have ½ dosis jern, dvs. ca. 4 mg hver dag eller 8 mg hver anden dag.
Det...
Navn - navngivning
Alle børn skal have et navn - mindst et fornavn og et efternavn. Og dit barn skal have sit navn, før det fylder 6 måneder. I kan give jeres barn et navn på to måder: Enten ved dåb i folkekirken eller ved at ansøge om navngivning via Borger.dk.
Der er i princippet ikke nogen begrænsninger på antallet af fornavne, som du må kalde dit barn. Men der er regler for, hvilke navne du kan give dit barn. Som hovedregel må du ikke vælge et navn, der kan være til ulempe for dit barn.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.