Annonce

Annonce

Svar: Lidt af det hele


27. juni 2007

Kategori:
Alder:
8 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Diverse.

Kære 1. gangs mor

Det lyder som om din datter udvikler sig rigtig godt og i god retning. Det er helt naturligt at hun nu er begyndt at blive lidt mere pylret, det er en reaktion på at hun motorisk øver sig i rent fysisk at bevæge sig lidt væk fra dig. Hun er nu i det man kalder for separationsfasen:o)

Jeg kan godt forstå at I gerne vil væk fra flasken om natten, det lyder dog som om at jeres datter fortsat har behov for denne og det er også længe at forlange at hun skal klare sig uden noget at drikke, hvis det er fra klokken 19-06. Det er de færreste børn som kan klare dette i den alder. Min umiddelbare holdning er derfor at hun skal have lov til at få sin natflaske med mælk, især fordi den jo heller ikke spolerer hendes søvn - den gør at hun fint sover videre til næste morgen. At den så spolerer din.. ja det er hårdt, men man kan ikke få det hele. I går forholdsvis tidligt i seng og derfor dur det ikke med en sen aftenflaske og så må det være om natten:o)

Hendes samlede mælkeindtag ser umiddelbart fint ud og det gør planen for dagen også. Mit forslag til et barn på 8-9 måneder ville se således ud:

Tidlig morgen: Flaske med mme

Morgen: Står op, havregrød med mælk, mælk eller vand af kop

Formiddag: Frugtmos eller frisk frugt, friske bær, vand af kop. ½ bolle med smør, ost eller lignende i takt med at hun bliver bedre til at tygge.

Sover formiddagslur en lille times tid

Frokost: Rugbrødshapsere med forskelligt pålæg af kød og fisk. ...


Annonce

... Grøntsagsmos ved siden af som stille og roligt bliver til kogte grøntsager i stykker i takt med at hun bliver bedre og bedre til at tygge. Tilbydes på samme måde mere og mere familiemad og dermed gerne rester fra aftensmaden i forvejen, det kan være lidt frikadelle, lidt kylling, lidt kogte pastaskruer osv. Vand af kop

Puttes til middagslur

Eftermiddag: Evt en flaske (ca 3 flasker dagligt i 8 måneders alderen og mellem 9-10 måneder nedsættes til 2 dagligt). I stedet for eftermiddagsflasken gives så en lille portion tykmælk eller lignende med lidt rugbrødsdrys, lidt frugtmos og lignende. Evt. ½ bolle med smør, lidt ost osv. igen i takt med at hun bliver bedre til at tygge.

Aften: Grøntsagsmos med kød/fisk og mere rigtig mad, 'boller i karry', 'pasta med kødsovs', 'Laks i ovn', 'frikadeller og kartofler af forskellige slags' osv. Gerne mad som smager af noget og en blanding af både mos/sovs og mad i stykker der skal tygges.
Evt. en portion frugtmos med mælk til dessert, vand af kop.


Helens bog om børn og opdragelse
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og opdragelse" - tydelige voksne giver trygge børn

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Puttes til natten med en flaske vælling

Sen aften (og hos jer er det så nat) en flaske i takt med at hun bliver ældre, så forsvinder denne.

Det er rigtig godt at du nu er istand til at fokusere på at din datter trives og udvikler sig godt og stille og roligt bliver bedre til at se bort fra hende indtag af mad og hendes vægt:o)

Jeg håber at du kan bruge mine tanker lidt videre og at planen giver dig lidt mere overblik over dagen. Rigtig meget held og lykke:o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste

Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:

28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.

Rød i hudfolder

Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...

Læs hele brevet og Helens svar


12. oktober 2024 | Diverse | 2 mdr.

Er fontaneller forskellige

Kære Helen Min veninde og jeg har fået vores drenge med kun en uges...

Læs hele brevet og Helens svar


31. august 2024 | Diverse | 2 år, 6 mdr.

Uro i kroppen - 2 år, 6 mdr.

Hej Helen. Har lige brug for at hører dine tanker, omkring min bekymring til...

Læs hele brevet og Helens svar


13. juni 2024 | Diverse | 2 år, 6 mdr.

Mistrivsel i vuggestue

Kære Helen. Min datter på 2 år og 6 måneder går i en vuggestue med cirka 25...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Babysvømning

Der er mulighed for at gå til babysvømning i de fleste svømmehaller. Der findes også private hjem, med et opvarmet bassin, hvor man har små hold for babyer og deres forældre.

Babysvømning er godt for barnets balance, hvilket har betydning når barnet senere skal lære at sidde, kravle eller gå. Det at være i lunt vand, kender barnet også fra sin tid i livmoderen og når barnet er i vandet stimuleres alle sanser - ikke bare balancen, men også høresansen, lugtesansen (og nogle gange...

Læs mere i Babylex

Kravlegård - køb af kravlegård

Nogle familier lever fint uden en kravlegård, hvor andre familier har stor glæde af at anskaffe sig en sådan.

En kravlegård kan være praktisk, når du skal i bad, står og laver mad, måske er nødt til at gå i kælderen med vasketøj... Kravlegården giver dig mulighed for at lægge dit barn et trygt sted, hvis du ikke lige kan holde øje med barnet i nogle minutter.

I nogle familier virker kravlegården også som et trygt, genkendeligt og dejligt sted at finde ro. Hvis der...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen!

Jeg vil blot sige dig tusind tak for din hjælp. Min egen sundhedsplejerske synes jeg ikke er til at snakke med, så det er en stor trøst at kunne vende sig til dig og din brede viden. Jeg tror at du kender mig og min søn bedre end hun gør.

Jeg er særlig glad for dine hurtige svar, når jeg ikke har formået at formulere mit problem så jeg har været nød til at spørge igen...

Det er rart at have dig i baghånden og jeg har anbefalet dig til alle de nybagte mødre jeg kender.

Tak!!


Annonce