Brev:
Utilfreds med maden, dårlige nætter, 6½ måned
Kære Helen
Jeg er mor til en rask og frisk dreng på snart 6½ måned. Jeg har ammet ham fuldt uden problemer til han var 4 måneder, hvorefter vi forsøgte at introducere lidt skemad i håbet om at få nogle bedre nætter - Magnus har aldrig haft det bedste sovehjerte, og i en lang periode sov han ikke mere end 1½ - 2 timer ad gangen om natten. Vi måtte dog vente lidt med skemaden, da han ikke rigtigt kunne komme i gang. Vi prøvede også med vælling til natten uden noget godt resultat. Han spiste næsten ingenting og nætterne var uændrede.
Det skal siges at Magnus trives og altid har gjort det, eneste klage har været de dårlige nætter. Vi har prøvet en del - svøbe, vugge, amme, sove i voksiposen, ... Sidstnævnte hjalp en overgang, men da han blev for stor til at kunne puttes i voksi'en "på babymaner" (med plade i) røg fidusen, eftersom det da ikke var lige til at tage ham op og vugge. Nu roder han særligt meget rundt, da han vender sig på maven og møver sig helt op i hjørnet af sengen, hvor han så ligger og klager sig.
Han har først lige lært at vende sig fra mave til ryg, men gør det ikke når han sover. Ergo er jeg oppe en del gange i løbet af natten for at dysse ham til ro igen, af og til med amning til hjælp. Jeg prøver for tiden at holde natamning nede på et minimum, både for stille og roligt at trappe ud, men også for at det ikke skal tage Magnus' appetit på fast føde om dagen.
Magnus sover godt om dagen, ca. 1½-2½ time om formiddagen, 1½-2 timer om eftermiddagen. Puttes til natten kl. 20, hvilket han førhen hyggede sig med, legede måske lidt og rodede rundt, men var glad. Nu er han generelt utilfreds, klager sig og kaster sutten rundt, indtil han ofte får en ekstra ammetår at falde til ro på. Faderen er især lidt frustreret, da han kommer til kort, og jeg er træt af at være den eneste der i den sidste ende dur....
Status i øjeblikket er, at Magnus får tilbudt tre måltider om dagen. Han var kommet godt i gang med både grød, mos og ved 6 månedersalderen, øllebrød og lidt kød eller fisk i mosen. Mængdemæssigt spiste han ca. ½ - 3/4 dl. Jeg supplerede med i alt ca. 6 amninger i døgnet. ...
... Jeg syntes, Magnus var dygtig og spiste hvad vi serverede, bare det ikke var for melet eller klægt. Samtidig var vi kommet op på at kunne sove ca. tre timer i træk om natten, jeg ammede gerne en gang midt på natten men kortvarigt, så Magnus ikke blev for mæt. Så var han frisk ved ca. 5.30-6.00, blev ammet og jeg tilbød morgenmad ved 7.30-tiden.
Og nu til problemet: Magnus er ikke specielt interesseret i skemaden mere. Han spiser et par mundfulde og så klager han ellers. Kører rundt i sin høje stol, men det bliver ikke bedre af at sidde på skødet. Jeg har droppet ris- og majsgrød, da det var som om Magnus "var færdig" med den slags, så det er hirsegrød, øllebrød og jeg prøvede med havregrød, men det var ingen stor succes. Hvad værre er, er det som om Magnus pludselig er bevidst om, at han kan få bryst, han er meget insisterende, hvilket irriterer mig, da jeg føler, at han lægger beslag på min krop og desuden overtager styringen af måltiderne.
Jeg har prøvet at skille skemad fra ammemåltider, men så spiser han bare næsten ingen skemad og brokker sig til han bliver ammet. Problemet er især om morgenen. Min fornemmelse er, at Magnus når at blive for træt før han får morgenmaden, han vil bare ammes og sove. Bør jeg mon droppe morgenamningen og i stedet stå op tidligt og lave grød? Han sover ikke videre efter morgenamningen.
Hvad skyldes mon det nyligt opståede besvær? Jeg tænker på, om jeg er gået for hurtigt frem med skemaden? Eller skyldes det mon at Magnus udvikler sig meget motorisk lige nu og derfor har svært ved også at have overskud til mad-sjovet? Han vil gerne smage vores mad, og vi benytter gerne lejligheden til at inddrage ham i vores måltider - er han klar til mere udfordrende mad? Jeg føler mig splittet mellem om jeg udfordrer ham for lidt eller snarere presser ham for meget.
Uha, en ordentlig smøre, jeg håber det fremgår nogenlunde klart, hvad det er vi har brug for råd om. Jeg føler, at vi er inde i en dårlig spiral, hvor det der skulle være hyggeligt - måltider, aftenputning - er blevet svært, ofte med både frustreret dreng og forældre til følge.
Mange hilsner, Charlotte
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
Viden om børn:
Dåb
Hvis du ønsker at få dit lille barn døbt i kirken, skal du henvende dig til kirkekontoret eller til præsten ved den kirke, hvor I gerne vil have jeres barn døbt. I aftaler så i fælleskab et tidspunkt for dåben, og I mødes også og taler om dåbsritualet, og hvordan det hele foregår.
I de fleste kirker foregår barnedåben som en del af søndagsgudstjenesten, men i nogle kirker arrangeres særlige dåbsgudstjenester f.eks. om lørdagen.
Før dåben skal I vælge mindst 2 og...
Tvillingefødsel
Det er altid noget ganske særligt at få et barn, men at få to på en gang er noget helt specielt.
En tvillingefødsel skal helst foregå på en specialafdeling, fordi der ved fødsel af to børn er større risiko for komplikationer. Cirka halvdelen af alle tvillingegraviditeter bliver afsluttet med planlagt kejsersnit, og når du er i 36. graviditetsuge, vil du ofte få svar på, hvorvidt du kan føde vaginalt, eller om det anbefales, at du føder ved planlagt kejsersnit.
Man...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen,
Tusind tak for dit sidste svar. Jeg viste min mand mit brev, som du foreslog, og han blev helt ked af det da han så det. Det satte en masse samtaler i gang herhjemme, og det hele går meget bedre nu. Vi har delt tingene mere op, så det ikke kun er mig der tager mig af hus + børn, men han også begynder at komme mere på banen. Det er rigtig rart.
Du skal bare have så meget tak. Både for en super brevkasse, men også for dine små puf. :)
Kærlig hilsen
Christine, mor til to