Annonce

Annonce

Svar: Søvn, mælk og trivsel


19. marts 2007

Kategori:
Alder:
16 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Diverse.

Kære trætte og forvirrede forældre

Jeg kan godt forstå at I er trætte da I de sidste 16 måneder faktisk endnu ikke har oplevet at få en sammenhængende nattesøvn. Men jeres lille pige må da også være træt - hun har jo også brug for sammenhængende søvn.

Det positive er dog at jeres datter udvikler sig og umiddelbart virker til at trives og have det rigtig godt, trods afbrudt nattesøvn.

Jeg tænker at der er flere ting, som gør sig gældende og det ene er naturligvis det at hun har været vandt til at komme op, sove i jeres seng osv. Derfor er det rigtig godt at I nu har fået ændret på dette ritual og det er fint at lade hende prøve at falde i søvn selv og prøve at holde hende i sengen og ikke bare automatisk tage hende op.

Har hun sin seng på eget værelse eller står hendes seng hos jer? Hvis hun fortsat er i soveværelset, så synes jeg at I skal få hende flyttet ind på eget værelse, hvis I har mulighed for det. Det kan hjælpe jer alle, da I så ikke nødvendigvis reagerer helt så hurtigt og da hun skal have lov til at drømme og sove uroligt og selv komme videre i søvnen.

Hendes alder har også meget at sige. Hun er så stor nu at hun oplever verden betydeligt større og det betyder også at hun oplever rigtig meget i løbet af dagen. Dagens oplevelser skal bearbejdes i drømme og børn omkring 1½ år kan nogle gange godt vågne grædende op om natten. Det kan virke lidt som mareridt og man er ikke i tvivl om at de drømmer og at drømmen har gjort dem kede af det.

Dernæst så har ørerne og dermed hendes erfaring en stor indflydelse. Da det fortsat flyder fra ørerne, så lyder det ikke som om hun er helt rask. Lægen har naturligvis ret i at drænene virker for nu kommer væsken jo ud - men generelt skal man jo ikke have øreflåd og I kan da tale med lægen om, hvorvidt hun ...


Annonce

... skal behandles medicinsk for dette eller ej. Prøv evt. at ringe til en ørelæge, da han jo er specialist på lige netop dette område.

Med erfaring mener jeg 'at kroppen husker'. Jeres datter har i næsten et år sovet rigtig dårligt, er blevet vækket af smerter, drømme, har haft svært ved selv at komme videre i søvnfaserne osv. og det glemmer hendes krop ikke bare. Det ligger ligesom indlejret i hende og det tager tid at få skabt en ny erfaring.

Med hensyn til børneeksem, så vær opmærksom på at hun ikke bør bades om aftenen, da vand får eksemen til at åbne sig og når hun så puttes under en varm dyne så klør det vildt og umenneskeligt. Derfor anbefaler man at børn med eksem bades i løbet af dagen og ikke før de skal sove.

Og så er der naturligvis det med kosten. Det er rigtigt at meget luft i maven kan give urolig søvn og I kan derfor overveje om I spiser meget af det, som kan give øgede prutter. Og så er der det med mælken....


Helens bog om børn og opdragelse
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og opdragelse" - tydelige voksne giver trygge børn

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


De alternative behandlere taler meget om mælk og hvordan det kan påvirke barnet til forkølelse, mellemørebetændelse osv. Da jeg arbejder efter sundhedsstyrelsens retningslinier så må jeg sige, at man skal passe meget på med at sætte barnet på diæt hvis der ikke er speciel grund til det. Børn har brug for så varieret en kost som muligt og skal således heller ikke have meget mælk, men mælk bør indgå i det daglige indtag som en del af en varieret kost.

Jeg kan ikke se om du har ammet - men opleve du i givet fald en ændring der og har du set en sammehæng imellem ørerproblemer og tilskud af f.eks. erstatning, sødmælk eller andet?

I kan jo prøve at kontakt en allergolog, altså en læge med speciale i allergi og høre hvad vedkommende vil foreslå jer.

Jeg håber mine tanker hjælper jer lidt videre på vejen. Fortsat held og lykke:o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump

BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:

28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.

Rød i hudfolder

Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...

Læs hele brevet og Helens svar


12. oktober 2024 | Diverse | 2 mdr.

Er fontaneller forskellige

Kære Helen Min veninde og jeg har fået vores drenge med kun en uges...

Læs hele brevet og Helens svar


31. august 2024 | Diverse | 2 år, 6 mdr.

Uro i kroppen - 2 år, 6 mdr.

Hej Helen. Har lige brug for at hører dine tanker, omkring min bekymring til...

Læs hele brevet og Helens svar


13. juni 2024 | Diverse | 2 år, 6 mdr.

Mistrivsel i vuggestue

Kære Helen. Min datter på 2 år og 6 måneder går i en vuggestue med cirka 25...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Autostol

Til transport i bil skal barnet sidde i en godkendt autostol. Det lille barn skal helst sidde fastspændt med ryggen mod kørselsretningen.

Autostole skal være godkendt efter ECE (R)-44-03 eller 44-04. Der skal være et E-mærke på stolen, og den lange talrække under eller efter E-mærket skal starte med enten 03 eller 04.

For fastmonterede autostole hedder godkendelsen ECE (R) 44-05.

Autostole med andre mærkninger skal også være E-mærket, for at de er...

Læs mere i Babylex

Brystbetændelse

I daglig tale bruges betegnelsen brystbetændelse om to tilstande i brystet - det der egentlig er tilstoppede mælkegange, som er en ikkeinfektiøs tilstand i brystet og så en infektiøs brystbetændelse.

Tilstoppede mælkegange opstår ofte fordi amninger springes over eller fordi barnet ikke har fået "tømt" brystet tilstrækkeligt, måske fordi barnet dier med forkert teknik.

Infektiøs brystbetændelse opstår ofte, fordi det er gået hul på brystvorten, hvorved der er...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

1000 tak for dit svar. Jeg blev meget glad for at læse dine kommentarer vedr. min "dårlige samvittighed" over at have sendt Caroline i vuggestue da hun blev storesøster. Det lettede virkeligt.

Carolines mor


Annonce