Svar: Glad pige, men vil ikke sove
Kære Cathrine
Tak for dit brev og tillykke med den lille pige.
Ud fra hendes vægt så tænker jeg at du umiddelbart har mælk nok til din datter, hun har øget sin vægt med ca 2 kg over de første 8 uger, altså gennemsnitligt 200g om ugen og det er helt fint.
Du er dog bedst til selv at vurdere, hvorvidt din mælkemængde virker anderledes nu og du ved også selvom hun har taget mere på i begyndelsen og ikke tager så meget på længere og det skal du naturligvis reagere på. Din datter kan trives fint med en vægtøgning på 200g ugentligt, men bør som udgangspunkt ikke tage mindre på, så skal du enten lægge hende mere til brystet eller tilbyde hende mad på en anden måde.
Du skriver ikke hvor mange gange du ammer i løbet af dagen. Du ammer kl 8 og kl. 11 (jeg ved ikke hvor meget i løbet af eftermiddagen) og så igen kl. 20, 00.30 og 04. Jeg går ud fra at du således ammer ca hver 3-4 time dagen igennem og at det ikke er dette der er problemet. Igen kan du forsøge at lægge mere til.
Umiddelbart tænker jeg dog at det handler om at din datter har rigtig svært ved at komme videre i sin søvn. De fleste børn på hendes alder skifter søvnfase efter ca 30 minutter og mange har ligesom et spjæt - hvor de så vågner. Som du har forsøgt, når du har ligget med hende, så hjælper det nogle gange at give brystet og hun sover videre. ...
... Det kan også være en sut eller en sutteklud, men hun lyder til at være til den ægte vare, så det duer ikke lige for jer.
For at undgå hendes lille 'spjæt' så hjælper det ofte at svøbe barnet. Hvis hun er svøbt med armene ind til kroppen, så hjælper det hende til fysisk at holde sammen på sig selv og mororefleksen nedsættes. Det kan gøre at hun ikke vågner op, men kommer videre i søvnen.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Jeg får indtryk af at hun godt kan sove et lidt længere stræk, hvis du går med hende i barnevogn? Derfor kan det også være en løsning at du, når du ved at det er ved at være tiden, går ud lige og vugger barnevognen lidt, evt. kærtegner hende så hun fornemmer at du er der og på den måde hjælper hende videre i søvnen. Altså at du lige reagerer lidt før hun egentlig vågner op og så bare vil op. Det kan føles som en renderi frem og tilbage, men det virker nogle gange og kan være med til at lære barnet at sove videre.
Hvis du mener at det kan handle om mad indtag og du føler det er svært for dig at få mælkemængden sat yderligere op, så kan du naturligvis tilbyde hende en flaske mme og se om det gør nogen forskel. Det er sådan at mme ligger lidt tungere i maven en modermælk og derfor er der børn, som sover længere på dette. Men igen er der ingen garantier.
Håber mine tanker hjælper dig lidt videre. Rigtig meget held og lykke:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
Viden om børn:
Omsorgsdage
Omsorgsdage er dage, hvor du med fuld løn kan holde fri sammen med dit barn.
Er du offentligt ansat, og er du blevet forælder efter den 1. oktober 2005, har du ret til 2 årlige omsorgsdage per barn. Retten gælder fra og med fødselsåret og til og med det år, hvor barnet fylder 7 år.
Hvis du er ansat i en privat virksomhed, vil det fremgå af din overenskomst, kontrakt eller lignende, om du har ret til omsorgsdage.
Graviditet uden for livmoderen
Graviditet uden for livmoderen er en meget alvorlig graviditetskomplikation, der optræder i ca 2 procent af alle graviditeter.
Det er forbundet med stor risiko for moderens liv og det er ikke muligt at gennemføre en sådan graviditet. Ofte er der faktisk heller ikke tale om et rigtigt foster, og dermed ikke om en rigtig graviditet.
Spiral udgør en risiko for at man bliver gravid uden for livmoderen. Derudover kan det spille ind, hvis man tidligere har haft...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen.
Tusind tak for dit svar sidst. Jeg sprang ned og købte din bog "Sådan får du dit barn til at sove!" Den har virkelig hjulpet mig på rette vej. Det er en fantastisk bog.
Jeg kan virkelig mærke et meget større overskud ved at have forstået, at min søn bare mangler den tryghed i at være tæt på mig og mærke de vuggende bevægelser. Det hang mig langt ud af halsen før bare at tænke på det var puttetid. Nu glæder jeg mig faktisk, ved tanken om at min søn jo elsker at lægge i mine arme og putte, og at jeg kan lægge ham fra mig UDEN han sover, og han bare falder i søvn :)
Elias har trods kolik aldrig haft en nat hvor han ikke har sovet, så det gik lige op for mig at de søvnproblemer jeg troede han havde, slet ikke er så slemme. Hvis der da overhovedet er et problem!
Hilsen mor til Elias, 4 måneder.