Svar: Afbrudt søvn 8 måneder
Kære Hanna
Det lyder umiddelbart som om du har en rigtig dejlig pige, som er igang med en god og sund udvikling og jeg tror ikke at din datter er angst - hun beskrives jo ikke som ulykkelig, men mere som om hun har behov for at blive bekræftet i at hun ikke er alene, at I er der for hende.
Vigtigheden af at kunne se jer for at vide at I er der, hænger helt klart sammen med hendes alder. Hun er som du nævner igang med separationsfasen og igang med at bevæge sig rundt i verden. Rent motorisk øver hun sig og det gør hun både nat og dag, hvilket i sig selv kan give en urolig søvn. Men det betyder også at dagens oplevelser skal bearbejdes i drømme og derfor drømmer hun mere i øjeblikket end tidligere.
Det er en fase og jeg skønner ikke at det handler om dårlig vane ud fra den beskrivelse du giver. For mig at se handler det meget om tryghed ...
... og bevidsthed om at I er der for hende at I ikke har forladt hende. Så mit råd er at betrygge hende i det så godt I kan og så vil det stille og roligt blive mindre og mindre udtalt.
Det er fint at du nogle gange lægger dig med hende, så hun får sovet og dagene hænger bedre sammen. Du kan også gøre det at du kører med hende i barnevognen, hvor du f.eks. starter med at lade hende sidde op og kigge sig omkring og når hun så er træt, så lægger du hende og putter hende og lader hende falde i søvn i barnevognen.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Om natten, hvor hun ikke rigtigt er vågen, her må du hjælpe hende ned at ligge, hjælpe hende til at komme i en rar stilling så hun kan sove videre. På grund af hendes motoriske udvikling så mestrer hun ikke dette endnu, men mærker bare uroen og får sig lagt uhensigtsmæssigt.
Håber ovenstående hjælper lidt videre. Fortsat held og lykke:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
Viden om børn:
Rhesus-uforlignelighed
Vi har hver især en blodtype, som kan hedde A, B, AB eller 0 og derudover er vi delt op i Rhesus positive og Rhesus negative. De fleste mennesker er Rhesus positive, ca 15 % er Rhesus negative.
Hvis en Rhesus negativ kvinde bliver gravid og den kommende far er Rhesus positiv, så kan barnet, som kvinden venter være Rhesuspositiv efter sin far.
Imens barnet ligger i maven, så har det sit eget separate kredsløb, men der kan dog ske en lille udveksling af blod imellem...
Æg
Hårdkogte æg, eller æggepandekage, kan gives fra 6 måneders alderen. Men i små mængder. Æg kan således gives som en del af en varieret kost og mange børn kan godt lide smagen af æg.
I æggeblommen findes et relativt højt indhold af kolesterol, det er dog først og fremmest madens indhold af mættet fedt, der påvirker blodets kolesterolindhold.
Man ved ikke præcist, hvor meget æg man kan tåle før det ses på kolesterolindholdet. Nogle mennesker kan spise meget æg og...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...