Annonce

Annonce

Svar: 3,5 måmed, natteroderi og madplan


3. marts 2007

Kategori:
Alder:
3 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Diverse.

Kære Sidse

Håber du har overlevet de sidste nætter og ja det lyder som om det er rigtig hårdt og jeg kan godt forstå du er træt:o)

Jeg tænker at der er flere ting som gør sig gældende. For det første vil rigtigt mange børn have behov for at sætte mælkemængden op omkring 3 måneders alderen og det gør de ved at spise hyppigere - jo hyppigere amning, jo mere mælk. Da man danner mere mælkestimulerende hormon om natten, er det oplagt for barnet at die her, men det er dog ikke ens betydende med at man ikke skal benytte sig af at amme hyppigt i løbet af dagen.

Det vil derfor være rigtig vigtigt at du lægger din dreng til så hyppigt som muligt dagen igennem og du må meget gerne amme fra begge sider. Oplever du at han hurtigt 'tømmer' en side, så læg ham til den anden og evt. slutte med den første igen efterfølgende. Det er ikke en sådan ammerytme du skal have fremover, det er kun lige her i den fase, hvor han skal fyldes godt op om dagen og hvor han gerne må stimulere lidt ekstra.

Derudover så vil mange børn i den alder begynde at følge mere med i verden omkring sig og de har svært ved at koncentrere sig fuldt om amning i dagtiden. Derfor får de egentlig gjort sig lidt for hurtigt færdig ved brystet og her er det igen vigtigt at du sørger for at holde ham lidt til ilden.

Det giver mere mælk at amme hver 2 time i stedet for hver 4 time. Det giver ikke på samme måde mere mælk at amme i 45 minutter i stedet for i 20 minutter.

Samtidig lyder det som om din lille dreng endnu ikke har fundet ud af hvad det vil sige at være mæt og være sulten. Han tror han skal spise hele tiden, når brystet er i nærheden. Der for vil det være rigtig godt, hvis du kunne prøve at putte ham i lift eller seng ved siden af din seng, så han ikke ligger lige med babs og nutte i ansigtet men er fjernet fra duften af mælk. Eller at han kommer over til far, som jo af gode grunde ikke kan amme, men sagtens kan give ...


Annonce

... tryghed.

I forhold til skemad, så kan du overveje om du vil starte med dette eller om du gerne vil introducere en flaske. I princippet er der ikke grund til at introducere flasken, man kan godt gå direkte igang med grøden. Men nogle gange så hjælper en flaske mælk om aftenen på nattesøvnen og det er en blidere overgang for maven. I kan derfor overveje om I skal starte med en aftenflaske før I kører på med mad.

Når I begynder med skemaden, så er det ikke nogen god idé at proppe ham om aftenen. Alt for meget grød i maven til natten kan give ekstra uro, da tarmene arbejder på højtryk for at nedbryde det. Derfor er det en god idé at starte i det små og begynde på et tidspunkt på dagen, hvor han hverken er for sulten eller for træt. Start med 4-5 tsk en gang dagligt og øg ham stille og roligt over nogle dage til en lille dl. Når han kan spise det, så kan han få to gange dagligt - det er bedre at give ham 3/4 dl 2 gange dagligt end 1½ dl. en gang dagligt, da det også giver plads til at følge efter med en amning og samtidig giver mulighed for både at give grød og grøntsagsmos.


Helens bog om børn og opdragelse
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og opdragelse" - tydelige voksne giver trygge børn

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


I forhold til at komme i seng omkring kl. 20, så kommer dette ofte automatisk i forbindelse med at han begynder med lidt mere skemad og dermed også mere fast rytme/tid for mad, søvn osv. Han er lige lille nok endnu til at du kan ændre så meget, men det kommer stille og roligt i løbet af de næste måneder.

I øjeblikket sover han 3-4 lure i løbet af dagen, omkring 6 måneders alderen kommer det ned på to lure og det vil af sig selv give en ændring i forhold til søvnbehov aften og nat.

Så samlet set, så går mit forslag på mere mælk i løbet af dagen. Overveje en flaske til natten og når han virker parart kan du begynde med lidt skemad, han skal dog være mindst fire måneder gammel, som du også selv nævner. Så skal du finde roen ved at tingene ændrer sig i takt med at han bliver ældre.

Rigtig meget held og lykke fortsat:o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump

BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:

28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.

Rød i hudfolder

Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...

Læs hele brevet og Helens svar


12. oktober 2024 | Diverse | 2 mdr.

Er fontaneller forskellige

Kære Helen Min veninde og jeg har fået vores drenge med kun en uges...

Læs hele brevet og Helens svar


31. august 2024 | Diverse | 2 år, 6 mdr.

Uro i kroppen - 2 år, 6 mdr.

Hej Helen. Har lige brug for at hører dine tanker, omkring min bekymring til...

Læs hele brevet og Helens svar


13. juni 2024 | Diverse | 2 år, 6 mdr.

Mistrivsel i vuggestue

Kære Helen. Min datter på 2 år og 6 måneder går i en vuggestue med cirka 25...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Lattergas ved fødsel

Lattergas er en blanding af ilt og kvælstofilte, som man indånder gennem en maske.

Lattergas bruges som smertestillende og er et tilbud til kvinder, der er i fødsel. Jordmoderen vejleder kvinden i, hvordan masken bruges - lattergas virker bedst, hvis du trækker vejret i masken, når du mærker, at der er en ve på vej, og så lægger masken fra dig igen, når veen klinger af.

Lattergas virker på den måde, at kvinden mærker smerten, men ikke lader sig gå på af den, og den...

Læs mere i Babylex

Slik

Vær altid opmærksom på hvad I selv spiser. Barnet lærer af at se på jer og det I gør. Jeres vaner omkring slik, vil således smitte af på jeres barn.

Nogle tilbyder kun slik til festlige lejligheder, andre har en fast ugentlig slikdag. Der er ingen grund til at tilbyde jeres barn slik hver dag.

Babyer har heller ikke behov for slik og interesserer sig måske ligeså gerne for et sundere alternativ, som en brødskorpe eller et dejligt frisk bær.

Ifølge...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Endnu engang ros til dig. Det varmer virkelig mit hjerte at læse dine svar til andre. Din grundighed tåler ingen sammenligning og findes ikke hos mange andre! Mange forældre og børn kan prise sig lykkelig for at have dig!

Glæder mig til at læse din bog.

Mange varme hilsner fra
Sophus og mor


Annonce