Brev:
Mad og amning ved 6 mdr
Hej Helen,
Jeg læser med stor interesse og glæde din brevkasse, og synes nu selv, at jeg har brug for at stille spørgsmål og få svar.
Det drejer sig om min pige, Maja, på næsten 6 mdr. Hun blev vejet og målt for en lille uge siden - 64 cm og 7,1 kg. Da hun var godt 4 mdr begyndte jeg at give hende grød - havde indtil da kun ammet. Men Maja var begyndt at vågne rigtig mange gange om natten, hvor hun ville have mad. Samtidig var hun om dagen ikke så glad for at blive ammet. Jeg tror selv at der var flere grunde til dette: nysgerrighed, jeg fik menstruation, hun fik tænder.
Nu er Majas dagsrytme så som følger:
Morgen 06 - ammes - det virker som om hun spiser rigtig godt her
ca. 7.30/8 - grød (ris el. hirse m. frugt) ½-1½ dl, vand af kop
sover 2-3 timer
ca 11 - ammes når hun vågner af lur, det virker ikke som om hun spiser særlig meget
ca. 12/12.30 grød (ris el. hirse m. frugt) ½-1½ dl, vand af kop
sover igen, ca. 1½-2½ time
ca. 15.30/16 - ammes inden lur (lur ca. ½ time) - det virker ikke som om hun spiser særlig meget
17/17.30 mos, ca. 1-1½ dl (der er blandet med lidt grød, da hun ikke har villet spise mos, men nu ...
... er det næsten ren mos m. mme), vand af kop
19/19.30 - ammes inden putning
ca. 22 - ammes
Indtil for et par dage siden, har Maja så også spist een gang i løbet af natten ved 2-3 tiden, men efter jeg har "taget måltidet fra hende" spiser hun lidt mere hos mig i løbet af dagen. Når hun bliver ammet er det kun i ganske kort tid, hun har dog altid været en hurtig spiser, og er kun blevet ammet ved et bryst af gangen.
Ser hendes dagsrytme i fht mad ok ud? Hvordan når jeg om lidt tid ikke ammer så meget mere, hvornår og hvor meget mælk (mme/sødmælk?) skal jeg så tilbyde hende. Vil det være en god idé at skifte grødmåltidet ved frokosttid ud med øllebrød? Det grød jeg laver er købegrød, da hun absolut ikke ville have min hj.lavede grød. Dermed får hun jo ikke ligefrem frisk frugt - skal jeg tilbyde hende det om eftermiddagen i stedet for et amme-måltid?
Ud fra hvor meget hun spiser, vil du så mene at hun kan undvære måltidet kl 22, eller skal jeg bare holde fast i det, så hun får godt med mælk?
Jeg håber du kan finde tid til at svare på mine spørgsmål - og tusind tak for en god brevkasse.
Med venlig hilsen
Hanne og Maja
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
5. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Hej Helen Tak for dine tidligere gode svar:) Vores dreng er nu 6 måneder...
28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.
Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...
Viden om børn:
Tvillinger og trillinger
Du er berettiget til børnetilskud, hvis du føder tvillinger og trillinger. Du får også automatisk udbetalt børnetilskud, hvis du har adopteret flerlinger. Du kan få børnetilskud til og med det kvartal, hvor dine børn fylder 7 år.
Tal også med din sundhedsplejerske om muligheden for at komme med i en gruppe for mødre/fædre med flerlinger. Det kan være rigtig rart at møde ligestillede, drøfte de forskellige glæder og udfordringer, som børn giver, og rigtig mange har også stor glæde...
Vegetar og veganer
Lever du vegetarisk og spiser du varieret, så vil du sædvanligvis få tilstrækkeligt med protein og andre næringsstoffer - også selvom du f.eks. ammer. Jo flere fødevarer du udelukker fra kosten, jo større er risikoen for fejlernæring, og hvis du f.eks. ikke spiser æg, mælkeprodukter og andre produkter fra dyr, kan det få betydning for dit barn.
Børn, der ernæres vegetarisk eller vegansk med ingen eller sparsom brug af mælkeprodukter og æg, skal ammes eller have...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen.
Din bog om søvn har været os en rigtig stor hjælp.
Vores dreng er nu 16 måneder og vi har måtte erfare, at han hører til de børn der altid har haft et lille og uforudsigeligt søvnbehov. Men via din bog, har vi fundet ud af at give ham rutiner, der gør at han nu trives og udvikler sig sundt og godt.
Tak fordi du har skrevet den!
Hilsen de glade forældre