Annonce

Annonce

Svar: Engel om dagen, monster om natten


19. februar 2007

Kategori:
Alder:
11 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sovevaner.

Kære Mollie

Først tak for dine fine ord, måske skal jeg til at benævne mig selv som sundhedsplejerske og inspirator:o)

Det I oplever omkring jeres datter er ikke usædvanligt. Det der er usædvanligt er at hun ikke er ældre end hun er. Det er en reaktion, som jeg ofte synes man mere møder i alderen 1½-2 år end når man kun er knap et år - men der er jo aldrig nogen regler uden undtagelse.

Jeg tror ikke det er hysteri eller udspekulerethed. Jeg tror faktisk at jeres datter er reelt bange. Spørgsmålet er bare, hvad det er hun er bange for. Har I indtryk af at hun drømmer meget? Er I vidende om at hun kan have haft en dårlig oplevelse i sin seng? Det er et eller andet som trigger hende og som gør hende utryg.

Nogle gange så er det noget så simpelt som tremmerne på sengen og jeg synes faktisk I skal overveje om det er muligt at fjerne tremmerne eller måske prøve med en ny seng eller alternativt en madras på gulvet.

Da hun ligger i samme rum som jer, så er det helt korrekt at hun både kan fornemme, høre og lugte jer. Men det er tilsyneladende ikke nok og hvis hun er så bevidst en pige, som jeg får fornemmelsen af, så føler hun sig sandsynligvis indespæret i sin tremmeseng og det at komme ud af den, kan givetvis godt give hende en anden ro. Altså en bevidsthed om at hun kan komme ud, når hun har behov for det.

Jeg tænker at hun på den måde måske vil kunne falde i søvn i sin egen seng med en hånd fra jer, da jeres senge kan stå op af hinanden. I behøver således ikke at flytte hende fra jeres seng, når hun først ...


Annonce

... er faldet i søvn, men kan lade hende ligge og vågner hun så op og skal bekræftes i at I er der, så er det et spørgsmål om at berolige hende med en hånd at holde i og med ord "sååå, mor er lige her, jeg er lige her, sov du bare videre".

Ud fra den beskrivelse I sender, så tolker jeg det som et meget stort behov for nærhed lige nu. Og jeg tænker at det er enormt vigtigt at I er der for hende. Det varer jo ikke længe før hverdagen ændrer sig.

For at bryde det mønster I er kommet ind i, hvor det mere eller mindre er 'et skrækscenarie' for jer alle, så tænker jeg at det vil være rigtig godt, hvis I kunne gøre det lidt hyggeligt. Kunne det være muligt med en kop lun mælk og en banan i sengen før hun sover, måske læse godnathistorie. Måske skal man tænke så alternativt at I flytter fjernsynet op i soveværelset i en periode så I simpelthen ligger i sengen og ser fjernsyn imens hun ligger i sin seng og holder i hånd. Igen kommer det dog an på om hun så vil finde roen og lægge sig til at sove eller om hun vil tro det handler om underholdning og sjov - igen er hun jo kun et lille myr:o)


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Det jeg vil frem til er at det skal være hyggeligt og hun skal føle sig fuldt ud tryg ved at være i sin seng og ved at være i soveværelset.

Som I selv skriver så skal I nok passe på at I ikke på nuværende tidspunkt er for forhippede på at hun ikke må få dårlige vaner. Lige nu handler det om at give hende tryghed og ro. Det kommer ikke skidt igen:o)

Hvad tænker I? Jeg vil meget gerne have en tilbagemelding. Rigtig meget held og lykke.

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump

BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.

Putning og nattesøvn for tvillingepiger

Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...

Læs hele brevet og Helens svar


19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.

Natamning - snart 8 mdr.

Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...

Læs hele brevet og Helens svar


18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.

Putning og for meget natamning

Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.

Baby vågner hele tiden om natten

Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...

Læs hele brevet og Helens svar


16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.

Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?

Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

PKU

Phenylketonuri, PKU, er en stofskiftedefekt og det kaldes også nogle gange for "Føllings syge" efter den læge, som opdagede sygdommen i 1934.

I Danmark er det jordemoderen, der efter fødslen, undersøger om barnet har PKU. Dette gøres ved at tage en blodprøve, en hælprøve på alle nyfødte. Prøven skal tages når barnet er mellem 48-72 timer gammel. Får man et positivt resultat på prøven, skal barnet have behandling før det er 2 uger gammelt og indenfor 24 timer efter det positive...

Læs mere i Babylex

Hofteklik

Alle nyfødte undersøges for hofteklik - også kaldet hofteskred eller hofteledsdysplasi. Det ses hos ca. 1% af alle børn. Det opdages ofte ved, at man kan høre et lille klik, når barnets ben drejes op mod maven og udad. Det skyldes, at lårbenshovedet kan glide ud af hofteskålen ved denne bevægelse.

Hvis man har mistanke om, at barnet har en medfødt hoftefejl, så vil barnet blive undersøgt med ultralyd. Hvis barnet har hofteklik, skal det behandles med en skinne, der holder benene...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tak for dit tidligere svar, som gav os meget ro omkring vores 4 uger for tidlig fødte datters måltider.

I det hele taget tak for denne brevkasse, den hjælper mange forældre... jeg er taknemmelig helt inde i mit dybeste over den tid du bruger, dine lange og fyldestgørende svar og din evne til at forstå....!!

Mor til pige født 4 uger for tidligt


Annonce