Svar: Skemad - intet virker
Kære Christina
Jeg kan godt forstå at du savner din nattesøvn, da du har været rimeligt privilegeret hvad det angår tidligere:o) Men jeg må også sige, at det ikke lyder ualmindeligt, at din datter spiser kl. 20, 23 og 05 - hun sover jo faktisk 6 timer i træk og det er hvad man kalder 'at sove igennem'. At hun har kunne sove mere tidligere, er rigtig dejligt, men det er ikke forventeligt:o)
Du skriver ikke hvor meget du ammer om dagen, for måske du skulle prøve med skemaden på et tidspunkt, hvor du normalt ville amme, så du ligesom ved at hun 'trænger til lidt'. Det kunne være når hun vågner af en lur, altså inden I begynder at lege osv. så hun også er frisk og vågen. Det er vigtigt at finde det rette tidpunkt.
Dertil kommer jo hvorvidt hun egentlig er parat til skemad, da hun slet ikke åbner munden. Måske det så er for tidligt og hvis du ønsker at hun skal sove længere og måske nedtrappe din amning, så er alternativet jo en flaske. Har du prøvet det? En kop er også en god idé, men det lyder heller ikke som om det er lykke hos jer desværre.
Nu kan jeg ikke se din datter, så jeg ...
... kan ikke vurdere, hvor stærk hun er i ryggen, men måske er hun stærk nok til at sidde i en høj stol? Hvis hun er det, så placer hende i den og sæt hende foran dig, du holder skålen med mad i din hånd og så får du hendes opmærksomhed, åbner munden (hun spejler sig i dig og gør det hun ser dig gøre) og ind med maden. Kontakten mellem jer og fokus på maden er meget vigtig.
Du kan evt. forsøge at lave lidt risgrød på din egen mælk, da det så smager lidt mere af noget hun kender. Risgrød er nok den mildeste grød du kan give og den er meget 'mælkeagtig'. Og så skal du holde fokus på selve madsituationen og det at hun skal kunne spejle sig i dig.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Vent med havregrød og øllebrød til hun bliver lidt ældre og forhåbentlig begynder at åbne munden. Så længe hun ikke åbner munden, så hjælper det jo heller ikke meget at prøve forskelligt for hun kan jo ikke smage forskel:o)
Prøv også at give hende noget hun selv kan sidde med, et stykke agurk, en gulerod eller lignende, så hun vender sig til at få noget i munden som smager af andet end mælk.
Rigtig meget held og lykke med hende og rigtig god jul:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
Viden om børn:
Kosttilskud - børn
Følgende kosttilskud anbefales til børn:
- D-vitamin tilskud gives til alle børn i alder 0-4 år. Der gives 10 mikrogram dagligt. Børn med mørk hud og/eller børn, som går klædt, så kroppen er tildækket om sommeren skal forsætte med D-vitamin gennem hele barndommen/livet.
- Calcium gives til børn, der har mælkeallergi eller til børn, hvor forældrene ikke ønsker at give deres barn mælkeprodukter. Der gives 500 mg dagligt fra 1 års alderen.
- Jerntilskud...
Sove inde
Når barnet sover inde, så er det sikreste at sove i egen seng, men i samme rum som forældrene - i hvert fald, når der er tale om et spædbarn. Det nedsætter risikoen for vuggedød.
Vælger du at sove sammen med dit barn, skal dit barn have ligeså meget plads, som hvis det sov i egen seng. Det skal have sin egen dyne og skal sove på en fast madras uden løse lagner, tæpper eller lignende.
Temperaturen skal være mellem 18-20 grader og barnet skal iklædes tøj, der passer...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.