Brev:
6 måneders pige nægter at amme og spise
Min datter på 6 måneder, er 67 cm og vejer 6,6 kg. Hun led af kolik de første 3½ måned og har siden kolikken stoppede haft problemer med at amme. Hun sutter en kort tid (2-3 min) hvorefter hun trækker sig skrigende bort - det gik mig meget på i sommer, men jeg tog en dag af gangen og "vænnede" mig efterhånden til det - ikke at det har ændret sig, men nu har jeg efterhånden haft held med at lægge hende til det andet bryst efter den første skrigetur (her trækker hun sig endnu hurtigere fra på samme måde).
Jeg håbede, at når nu hun begyndte at få rigtigt mad, ville vi kunne trappe ned og måske bare "hygge" lidt med amningen - så det ikke var et decideret måltid hun skulle ha'. Jeg startede med vælling, hun var 4 måneder - det ville hun ikke have, så begyndte vi på grød, som hun første gang tog til sig som havde hun ikke prøvet andet. Vi holdt en pause, da hun fik mægtigt ondt i maven, og da vi efter 2 uger genoptog, ja så gad hun slet ikke. Jeg kan højst lokke et par ...
... skefulde ned, selvom hun er yderst interesseret i vores mad - rækker ud efter det og vil gerne have det hele i munden - bare ikke grød!!
Det mest vellykkede måltid er nu kartoffel, brocolli og majsmos til aften i sin høje stol. Det er tydeligt at hun selv helst vil føre skeen og det får hun lov til (hvilket trods hendes alder går rigtigt godt) - Men ud over de 8 - 10 mundfulde hun får her - så spiser hun ikke noget.
Jeg ved ikke om jeg skal bekymre mig, eller om hun nok skal komme efter det, hvis jeg fortsætter med at tilbyde hende det som jeg gør. Hun er ikke en stor pige - og var hun bare glad for at amme, var jeg nok ikke så bekymret - hun skulle jo helst ikke blive træt af mad, før hun er kommet igang.
Vi trænger også til at hun bliver mæt nok til at sove bedre end hun gør.
Det skal lige nævnes at hun er en glad, smilende og efterhånden ret aktiv pige, triller fint, og er meget fingernem, har våde bleer og ser ud til at trives fint.
Mange venlige hilsner
En træt mor.
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
Viden om børn:
Ører - øreproblemer hos baby og børn
Siden 2005 får alle nyfødte i Danmark tilbudt en screening for hørenedsættelse få dage efter fødslen. Hvis det viser sig, at barnet har en medfødt hørenedsættelse, er det vigtigt, at man får startet behandling så tidligt som muligt.
Mange børn vil have nedsat hørelse i en periode f.eks. på grund af mellemørebetændelse eller væske i mellemøret. Et barn, som gennem længere tid har nedsat hørelse, vil ikke reagere på lyde og vil have langsom eller manglende sprogudvikling. Hvis...
Stamceller
Vores krop er bygget op af celler og Stamceller er oprindelige celler, hvorfra kroppens andre celler udvikler sig. Stamceller findes i det tidlige fosteranlæg, i navlestrengsblod hos nyfødte og i knoglemarven. Man kan sige at stamceller er en umoden celle, der i princippet kan udvikle sig til en hvilken som helst celle i kroppen.
Der forskes i at kunne udnytte stamceller fra fostre, da fosterstamceller kan være et vigtigt led i at helbrede mange forskellige sygdomme.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.