Svar: Urolige nætter - 16 måneder
Kære Ditte
Det er en svær alder din dreng har. Netop omkring 1½ års alderen er det mit indtryk at mange børn begynder at have lidt mere mareridtsagtige drømme. Verden opleves større og de begynder at få lidt mere fornemmelse for at noget kan være farligt. At man f.eks. kan blive væk, at det gør ondt at falde ned fra noget osv. Netop derfor har mange børn i den alder sværere ved at sove.
Der er mange meninger om, hvad der er rigtigt at gøre og jeg tror at holdningerne er lige så forskellige som der er forældre. Jeg har som dig den mening at det ikke er en løsning at lade ham græde, men jeg synes på den anden side også det er problematisk at I skal være på børneværelset om natten.
Jeg hælder derfor mere til den løsning at han tilbydes en madras på gulvet i soveværelset. Det er lettere at komme fra en madras på gulvet i soveværelset ind i eget værelse, end det er at komme fra forældresengen og ind i eget værelse. Min tanke er derfor at I på sigt kan få ham ind i sin egen seng, men at madrassen måske kan blive liggende i soveværelset, således at han, når han vågner om natten, selv kan trippe ind ...
... til jer og sove videre på madrassen på gulvet.
Det lyder som en sund og dejlig dreng I har jer, men han er nok også en lille følsom gut, når det handler om søvn. Måske skal I derfor indstille jer på at han hører til et af de børn som kommer ind til forældrene, selvom han når skolealderen. Ikke at han ikke kan sove i egen seng og ikke at I skal sove sammen, men han vil nok længe føle tryghed ved at kunne komme ind til jer, når han vågner.
Nogle gange vil man kunne følge ham tilbage, andre gange er det så tidligt på morgenstunden, at han sagtens kan være i soveværelset til alle står op.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
I gør jer naturligvis overvejelser omkring jeres store pige og det kan jeg godt forstå. Hvis lillebror kan være i soveværelset, så kan hun naturligvis også - madrassen må de så begge kunne bruge.
Tilsidst vil jeg lige sige at hvis jeres dreng ligger i tremmeseng, så kan I overveje om det er nu at tremmerne skal fjernes. Ikke at han skal ligge i en stor ny seng, mere at han ikke føler sig 'spærret inde'. Det kan give tryghed at vide at man kan stige ud af sengen.
Fortsat held og lykke:o) Og tak for de pæne ord.
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
Viden om børn:
Gråd og børn
Når det lille barn græder, så fortæller dit barn dig, at det ikke har det ikke har det helt godt eller ikke er helt tilfreds med, hvad der foregår omkring det.
Det nyfødte barns gråd er meget ensartet, men forholdsvis hurtigt vil barnets gråd ændre sig og vil have forskellige nuancer. I takt med at barnet vokser, vil du lære at tolke barnets gråd og finde ud af, hvordan du skal handle i forhold til barnets behov.
Nogle gange vil det være svært at finde ud af,...
Suttebehov
Alle nyfødte fødes med en sutterefleks, der både giver dem tryghed og mad og dermed er en livsnødvendig refleks.
Et meget fortidlig født barn kan godt mangle sutterefleks, men det vil ofte være en af de første reflekser man ser hos barnet.
Nogle børn har et stort suttebehov og her kan sundhedsplejersken anbafale at man giver barnet en sut. Andre børn bruger deres sutterefleks ved brystet og foretrækker dette fremfor en "narresut". I princippet skal det lille barn...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.