Annonce

Annonce

Brev:

Dagsrytme for baby på tre måneder


3. september 2024

Kategori:
Alder:
3 mdr.

Dagsrytme for baby på tre måneder

Kære Helen.

Først og fremmest mange tak for din gode postkasse. Det er første gang jeg skriver til dig. Det drejer sig om min søn, der er godt og vel 13 uger. Han er en stor dreng på næsten otte kilo og 67-68 cm. Han fuldammes og virker overordnet til at være i trivsel. Han græder aldrig længe eller utrøsteligt, men han er en bestemt lille herre, der ikke har meget tålmodighed, når han f.eks. vil til bryst, vil op ad barnevognen eller synes en aktivitet er træls. Samtidig er han nem at få til at smile og ”grine,” når han er veloplagt. Som alle andre nybagte mødre går jeg ofte og spørger mig selv om ditten og datten nu også er normalt for et barn på hans alder. Nedenfor har jeg forsøgt at beskrive vores dagsrytme og de spørgsmål jeg har i den forbindelse.

Vores dagsrytme ser nogenlunde sådan her ud:

09.00: Vi står op og ammer hvorefter vi leger/synger/tumler i fem kvarter/halvanden time. Han vil om morgen gerne ligge i:> op til 15 minutter på sit aktivitetstæppe, hvor han bokser til og griber ud efter legetøjet, griner og snakker med det. Herefter vil han gerne underholdes, så vi laver mavetid på pilatesbold og med spejl på gulvet (det gider han i op til fem minutter) samt cykler med ben osv. Herefter sover han i rullende barnevogn fra ca. 10.30 til 12.00-12.30

12.00-12.30: Han kommer op og får bryst hvorefter vi leger/synger/tumler i ca. fem kvarter. Omkring kl. 13.30 lægges han til lur i stillestående barnevogn eller kontaktlur med mig på sofaen. Ved kontaktlur kan han godt sove halvanden time. I barnevognen aldrig mere end en time.

15.00: Han kommer op og får bryst hvorefter vi leger/synger/tumler i ca. fem kvarter. Herefter går jeg enten med ham i barnevognen eller hvis han ikke har fået kontaktlur tidligere på dagen, så tager vi en lur på sofaen sammen

17.30-18.00: Han kommer op og får bryst hvorefter vi leger/synger/tumler i ca. fem kvarter. På det her tidspunkt på dagen bliver han hurtigt pjevset og vil f.eks. ikke ligge ret længe på aktivitetstæppet. Han kan godt lide at sidde på mor eller far i gyngestolen og kigge på rummet. Vi går herefter en tur med ham i barnevogn, hvor han max sover 45 minutter.

20.00: Han kommer op og får bryst (kan godt ligge i op til 40 min ved ...


Annonce

... brystet hvis han får lov) hvorefter vi leger/synger/tumler, men igen bliver han ret hurtigt pjevset. Når han når pjevsestadiet, tager jeg ham med i brusebad, hvilket han elsker. Herefter synger vi lidt og pusler med ham. Ca. en gang om ugen kommer han i badekar.

22.00: Her får han typisk en sidste tår brystmælk, hans far læser godnathistorie og han falder i søvn ved siden af mig (med god plads omkring sig) i dobbeltsengen. Jeg begynder nu at overveje om det er på tide at han lægges i bedside-sengen i stedet for ved siden af mig i dobbeltsengen. Min mand sover i gæsteværelset for ikke at få sin nattesøvn ødelagt.

02.00 Amning. Herefter tager det lidt tid at få bøvs op og han skal altid hjælpes af med noget afføring, hvilket jeg gør ved at gå lidt rundt med ham med hans ryg mod min mave og mine hænder under hans knæhaser. Typisk sover vi ikke igen før ved
03-03.30-tiden (ofte er jeg her nødt til at amme ham i søvn).

06.00-07.00 Amning (vi sover videre). Typisk har han her været vågen et stykke tid, hvor han har ligget og okset rundt med at få prutter ud, hvilket selvfølgelig forstyrrer både hans søvn og min.

Jeg har tre spørgsmål til dagsskemaet, som jeg håber du kan hjælpe med.

1.Ser dagsskemaet nogenlunde fornuftigt ud for en dreng på hans alder? Jeg spekulerer på om det er for lidt, at han typisk kun har en vågentid på fem kvarter i løbet af dagen, hvor han typisk er ret pjevset det sidste kvarter inden han puttes? Han virker træt efter det tidsrum og inden lur (gaber, gnider sig i øjnene og falder hurtigt i søvn). Han bøvler med luft i maven/ondt i maven – kan det spille ind? Jeg ammer ham ca. i 20 min de fleste gange og kun fra et bryst af gangen.

2.Skal jeg lave et ritual om putning om dagen? En sutteklud, den samme sang etc?

3. Han er ikke glad for ”bare” at ligge i barnevognen og kigge, hvilket jeg ellers synes kunne være dejligt for ham. Han sover og når han vågner så begynder han hurtigt at græde og vil op – synes jeg ser mange jævnaldrende børn, der godt bare kan lide at ligge og kigge – skal vi prøve at gøre barnevognen mere spændende for ham? (en uro, lade den være mere åben etc.).

Jeg beklager den lange mail. På forhånd tak for din hjælp.

Mange hilsner,

Den nybagte mor

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump

BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.

Hvilket måltid, hvornår?

Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...

Læs hele brevet og Helens svar


8. november 2024 | Amning | 2 mdr.

Kan baby være for stor?

Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...

Læs hele brevet og Helens svar


28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.

Rød i hudfolder

Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...

Læs hele brevet og Helens svar


27. oktober 2024 | Sovevaner | 4 mdr.

Søvnvaner

Kære Helen. Tusind tak for dit fine svar for et par uger siden. Vores dreng...

Læs hele brevet og Helens svar


12. oktober 2024 | Diverse | 2 mdr.

Er fontaneller forskellige

Kære Helen Min veninde og jeg har fået vores drenge med kun en uges...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

NIPT, Non-Invasiv Prænatal Test

NIPT, Non-Invasiv Prænatal Test er en blodprøve, som kan være et alternativ til kvinder, der har fået tilbudt, men ikke ønsker at få foretaget moderkageprøve eller fostervandprøve.

NIPT kan tidligst tages, fra du er mindst 10 uger henne, og det skal være bekræftet af en ultralydsundersøgelse. NIPT er en blodprøvetest for kromosomafvigelse hos fosteret. I den gravides blod findes DNA fra fosteret i en blanding med den gravides DNA. Med en avanceret analyse af en blodprøve fra den...

Læs mere i Babylex

Pethidin ved fødsel

Pethidin er et morfinlignende stof, som især blev brugt ved fødsler førhen i tiden. I dag vil man ofte vælge at tilbyde den fødende en epiduralblokade i stede, hvis hun har voldsomme smerter. I særlige tilfælde kan man dog stadig vælge at give pethidin til fødende. Det gives som injektion, og virkningen indtræder efter ca ½ time.

Der er en del bivirkninger forbundet med at give pethidiin, blandt andet kan det nedsætte ve-aktiviteten, give den gravide kvalme og gøre hende svimmel...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Jeg beder dig om hjælp, for jeg ved ikke hvad jeg ellers skal stille op. Jeg har læst flere af dine råd på nettet og jeg syntes du er hamrende dygtig og har hjertet på rette sted.

Et kæmpe stort TAK fra en fan.

Rikke


Annonce