Brev:
Vågen om natten - 2 år, 10 mdr.
Kære Helen
Denne gang har vi et akut problem, som vi håber, du kan hjælpe med.
Vores datter, på snart tre år, er begyndt i børnehaven, og det er gået rigtig godt.
Hun kan lide at være der (det er en integreret institution, så hun kender huset), og pædagogerne er virkelig søde. Hun trives med de lidt større børn, og har savnet mere action (mere frihed, børn med godt sprog og mere avancerede lege).
Som tidligere nævnt er hun foran rent sprogligt og også en følsom pige, der tager alle indtryk ind. Så vi prøver derfor at holde igen med for meget information og alt for mange indtryk. Fx prøver vi at holde igen med aktiviteter og for meget nyt i weekenden, nu hvor børnehaven er ny og fylder meget i hendes bevidsthed.
Hun har den sidste måneds tid sovet rigtig fint. Vi lægger os med hende (på en madras ved siden af hendes seng), og så falder hun i søvn i løbet af 5-10 minutter omkring kl 19. Tidligere har vi brugt strygetøjsmetoden med held. Men i forbindelse med sygdom og overgang til børnehaven, begyndte hun at søge os meget, og derfor er vi begyndt at lægge os hos hende igen.
Hun har ind i mellem kaldt om natten, hvis hun skulle have hjælp til at finde sutten eller have en tår vand. Men hun sov hurtigt igen, og vi kunne sagtens gå fra hende igen. Men hun ...
... har også sovet fuldstændig på egen hånd fra 19 til 6.30.
Men, de sidste tre nætter er hun vågnet og stået op omkring kl 22, og så har hun været vågen flere timer (i nat frem til 4.30). Vi har lynhurtigt fulgt hende i seng igen, hun har fået lidt vand, et kram og en enkelt gang en tør ble, men ellers ingen snak, mad, lys eller andet. Det er helt nyt for os, at hun er vågen så længe.
Vi lægger os til at sove ved siden af hende, og hun ligger og vender og drejer sig, til hun til sidst falder i søvn.
Med til historien hører det, at vi har besluttet os for, at iPad'en ikke længere skal være en del af måltidet (en dårlig vane vi havde tillagt os). Så når der er mad, taler vi sammen og ser ikke skærm. Det har hun med nogen protester accepteret. Men det betyder også, at hun ikke spiser så meget, som hun plejer. Kan det være derfor, hun vågner om natten? Hun nævner ikke mad, men siger bare at hun ikke kan sove mere.
Eller tror du, det er en reaktion på den første måned i børnehave?
Hvordan hjælper vi bedst?
Vi venter en lillebror til august, så vi er meget opsatte på at få gode rutiner (både mht søvn og mad) på plads inden da. Så må sutteafvænning og bleen vente, til hun er klar til det.
På forhånd mange tak for din hjælp.
Kærlig hilsen
skattepigens mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Opdragelse | 3 år
Kære Helen. Vi har en dreng på 3 år (blev 3 i oktober) der startede i...
13. november 2024 | Opdragelse | 3 år, 4 mdr.
Hej Helen. Jeg har en skøn dreng på 3 år og 4 mdr. Han er sød og kærlig,...
26. september 2024 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.
Kære Helen. Tak for din brevkasse, som jeg nu endnu engang har brug for....
17. september 2024 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.
Hej Helen Vi har solgt vores hus og skal flytte om cirka halvanden måned....
31. august 2024 | Diverse | 2 år, 6 mdr.
Hej Helen. Har lige brug for at hører dine tanker, omkring min bekymring til...
Viden om børn:
Body Mass Index - BMI
Body Mass Index er en beregning af hvordan en persons højde passer til personens vægt. BMI defineres som vægten i kg divideret med højden i meter i anden (kg/m2).
Et sundt BMI for voksne ligger mellem 18.5-24.9. Man bruger ikke denne måling til små børn, men i stedet bruger man vækstkurver.
Ved at tegne barnets længde/højde og vægt ind på en kurve, så kan man følge om barnet vokser som det skal.
En tommelfingerregel lyder at små børn fordobler...
Stå selv
Mange børn kan slet ikke vente på at komme op i lodret stilling og vil allerede i 5-6 mdr´s alderen gerne trække sig op ved mors eller fars hænder. Når det lykkes er det dejligt med en hoppetur på mors og fars ben.
Vær dog opmærksom på at barnet skal være noget ældre før det er stærkt nok til selv at kunne holde sig oprejst. Først omkring 10 mdr´s alderen rejser de fleste børn sig ved møbler og andre faste steder.
At barnet vil stå, betyder ikke at barnet er parat...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen.
Jeg er meget imponeret over din indsats og dit engagement på netsundhedsplejerske.dk. Du formår at være omsorgsfuld og nærværende på skrift og du er utrolig tålmodig i dine svar til alle slags bekymrede mødre. Du udviser stor viden, erfaring og faglighed samtidig med, du respekterer den enkelte familie og moderens unikke viden om eget barn.
Dine fremragende svar bærer tydeligt præg af dit anerkendende børnesyn med fokus på det lille, kompetente barn. Jeg har haft stor glæde af dine mange svar. Tak for hjælpen!
Venlig Hilsen Mira
P.S. Tak for bogen "Du bliver en skøn mor". Jeg føler mig som en skøn mor når jeg læser i den...!