Brev:
Opfølgende spørgsmål til stryge tøj metoden
Kære Helen
Tusind tak for dine gode og hurtige svar på vores spørgsmål.
Vi er begyndt på 'strygetøjsmetoden', når vores datter skal sove, og det går rigtig godt. Hun sover ikke længere til middag og falder derfor nemt i søvn kl. 19/19.15 - også selvom vi sidder i den anden ende af værelset og lægger tøj sammen. Så det er indtil videre en stor succes (hun falder i søvn selv og uden protester på 10 - 15 minutter).
Men om natten vågner hun flere gange. De første gange kan vi som regel ae hende lidt og få hende nemt til ro igen. Men det er som om, hun vågner op, fordi hun mærker, at vi ikke er der. Og det giver jo god mening, når hun igennem de sidste måneder har været vant til at komme med ind i vores seng (med få undtagelser).
Så hvordan går vi rent praktisk?
Hun vågner op, ...
... når det går op for hende, at hun ikke kommer med ind i sengen.
I nat var hun eksempelvis vågen fra kl. 1 til næsten 4. Og så kan vi ikke lide at vække hende kl. 7. Så vi lader hende sove til kl. 8 (fordi hun ko ikke sover middagslur og helst ikke skal være for træt i vuggestuen).
Det er stadig et problem, at hun foretrækker mor om natten. Hvis det er far, der har "nattevagten", bliver hun meget gal og ked af det og græder nærmest hysterisk, til jeg kommer og tager over. Det vil vi også meget gerne lave om på.
Men hvordan gør vi det? Og skal vi måske nøjes med at ændre én ting af gangen?
Eller skal vi forsøge, at det kun er far, der tager nætterne i en periode (en slags kold tyrker)?
Jeg håber, du kan hjælpe. Endnu engang tak for dine gode råd.
Bedste hilsner
Skattepigens mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Sådan beskytter du bedst dit barn mod rød numse
Rød hud i bleområdet kan være til stor gene og påvirke barnets generelle trivsel. Men du kan nemt og skånsomt forebygge problemet og opnå en sund og modstandsdygtig hud i bleområdet ved at bruge Olívys populære diaper change til hvert bleskift. Det erstatter vand, sæbe, vådservietter og salver, og ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
11. januar 2025 | Sovevaner | 2 år, 6 mdr.
Kære Helen Det er ved at være et stykke tid siden sidst, men nu er jeg...
12. december 2024 | Renlighed | 2 år, 9 mdr.
Kære Helen Endnu engang kunne jeg godt tænke mig at høre dine tanker om en...
10. december 2024 | Opdragelse | 2 år, 2 mdr.
Hej Helen, Nu skriver jeg i desperation til dig igen :-) Vi er...
5. december 2024 | Opdragelse | 2 år, 9 mdr.
Hej Helen Her går det efterhånden rigtig godt med at være blevet...
1. december 2024 | Udvikling | 2 år, 11 mdr.
Hej Helen. Tak for din gode brevkasse. Vi er stødt på et spørgsmål igen,...
Viden om børn:
Fødsel
En graviditet varer normalt 40 uger, men naturen er ikke altid sådan, og nogle gange går fødslen igang før, andre gange senere. Føder du mellem uge 37+0 og 41+6 siger man, at du har født til tiden.
Mange kvinder oplever plukveer i graviditeten. Det er sammentræninger af musklerne i livmoderen, og det er måden, at livmoderen forbereder sig til fødslen på. I starten er disse sammetræninger uregelmæssige, men i takt med at fødslen nærmer sig, bliver sammentrækningerne mere...
Kosttilskud - børn
Følgende kosttilskud anbefales til børn:
- D-vitamin tilskud gives til alle børn i alder 0-4 år. Der gives 10 mikrogram dagligt. Børn med mørk hud og/eller børn, som går klædt, så kroppen er tildækket om sommeren skal forsætte med D-vitamin gennem hele barndommen/livet.
- Calcium gives til børn, der har mælkeallergi eller til børn, hvor forældrene ikke ønsker at give deres barn mælkeprodukter. Der gives 500 mg dagligt fra 1 års alderen.
- Jerntilskud...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.