Annonce

Annonce

Svar: Ammestop og vil ikke tage flaske


4. februar 2005

Kategori:
Alder:
6 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Amning.

Kære Susanne K

Jeg er kun glad for at kunne hjælpe:o)

Med hensyn til stop af amning, så er det helt fint at du har malket ud, da brystet har været spændt og det har gjort ondt. Det skal du gøre. Det er jo vigtigt at få den mælk ud, der står i kamrene, da du ellers godt kan få en brystbetændelse. Samtidig er det også vigtigt ikke at malke hyppigt ud, da man så stimulerer til mere mælkedannelse - så det lyder helt fint.

Med hensyn til pillerne der stopper mælken, så har alle piller jo bivirkninger;o) Det er naturligvis op til dig om du vil tage pillerne og om det er nødvendigt eller om du kan stoppe amningen ved udmalkning efter behov. Det kan være en rigtig god idé at spænde brystet op, enten ved at gå med en lidt stram BH eller ved at binde et tørklæde eller lignende rundt om brystet/ryggen.

Da han ikke er ældre end han trodsalt er, så vil det jo være en fordel at han begyndte at tage flaske og du skriver at han også godt kan teknikken - han tager jo flasken når han sover eller når han er for træt til at protestere. Jeg tror derfor på at det nok skal ...


Annonce

... komme.

Vejen frem er dog at sørge for at maven fyldes og tømmes med passende interval, så han bibeholder sin fornemmelse af at være sulten og tørstig og ikke pludselig begynder at 'sjatspise'. Det kan derfor være nødvendigt at du giver ham mælken på en anden måde. Enten af et lille bæger, af en sprøjte eller på en ske. Jeg tænker at hvis han har fået en protion skemad og har fået mælk til, så han er mættet godt af og kan sove, så vil han være sulten og tage fra, når han vågner.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Når det er sagt er det dog også en god idé at du også i løbet af dagen giver ham en flaske, når han ikke er for vågen. Lige nu er han så bevidst om brystet at han fravælger flasken, men det er kun en periode. For at vænne han til flasken kan du derfor forsøge at have en flaske parat, når du fornemmer at han er ved at vågne af sin middagslur. Du tager ham op og giver ham flasken her. Først bagefter skifter du ham osv.

Du skal således udnytte de tidspunkter der er i løbet af dagen, hvor han halvsovende kan tage imod - så skulle tingene meget gerne ændre sig.

Rigtig meget held og lykke.

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste

Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:

8. november 2024 | Amning | 2 mdr.

Kan baby være for stor?

Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...

Læs hele brevet og Helens svar


7. september 2024 | Amning | 11 mdr.

Søvn og ammestop - 11 mdr.

Kære Helen Jeg har en glad og nysgerrig dreng på 11måneder og 14 dage. Jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


23. juli 2024 | Amning | 3 mdr.

Vægttab under amning

Kære Helen Så er vores lille datter kommet til verden efter en langvarig men...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Vugge - møbel

En vugge er en lille babyseng, der kan vugges/gynges. At bruge en vugge har mange fordele, da det er med til at stimulere barnets ligevægtsorgan og dermed har betydning for barnets videre udvikling. Samtidig er en vugge ofte mindre end en tremmeseng, hvilket er med til at gøre den tryg for baby at sove i - mange børn kan sove i en vugge de første 3-4 måneder.

Der findes mange forskellige vugger på markedet, og i mange familier er en vugge også noget, der går i arv. Nogle vugger...

Læs mere i Babylex

Savl

Alle babyer savler, men nogen savler meget og andre lidt.

Spædbørn og småbørn savler ofte meget, de danner mere mundvand end vi voksne gør og putter ofte også fingrene i munden. Der sker også nogle enzymændringer i barnets spyt, som gør at barnet kan savle mere i perioder. Og i perioder, hvor barnet f.eks. får tænder, vil det ofte også savle mere.

I de periode hvor barnet savler meget kan det være en god idé at bruge en savlesmæk. Til små børn er en blød af frotté...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Først og fremmest tusind tak for en rigtig god brevkasse, hvor vi som førstegangsforældre har fået svar på rigtig mange spørgsmål, bare ved at sidde og surfe lidt rundt i kategorierne. Dine gode svar har virkelig været en stor hjælp hele vejen igennem.

Bedste hilsner
Malene og Maria på 6 uger


Annonce